Tennis

Wozniacki til TV 2: Jeg har grædt nok til det næste år

Caroline Wozniacki tabte i tre sæt i Australian Open, og det betyder enden på karrieren.

Caroline Wozniackis tenniskarriere er slut efter et nederlag i tre sæt til Ons Jabeur i tredje runde af Australian Open.

Det var tydelig rørt og påvirket Wozniacki, der satte ord på sin sidste professionelle kamp i karrieren.

- Det var meget specielt derude. Hele stadion var med mig – både under og efter kampen. Jeg kunne virkelig mærke opbakningen. Det har været en fantastisk opbakning, jeg har fået igennem min karriere. Jeg har været meget populær her og andre steder, siger Wozniacki til TV 2 SPORT

Caroline Wozniacki tabte i tre sæt i Australian Open, og det betyder enden på karrieren. Video: Christian Kjær

- Jeg er stadig lidt i momentet, og det er selvfølgelig emotionelt. Det har været en lang karriere og en lang rejse. Selvfølgelig vil jeg gerne have vundet i dag og have spillet endnu en kamp, men sådan er det. Det var en fantastisk afslutning og meget specielt at stå derude. Jeg plejer aldrig at græde, så jeg tror, at jeg har grædt nok til det næste år, men det var fantastisk. Det er glædestårer, og så er det et nyt kapitel, der starter.

Kort efter kampen var slut på banen, erkendte hun, at karrieren sluttede på den rette måde.

- Jeg synes, det kun var passende, at den sidste kamp blev en tresætter. En opslider. Og at jeg sluttede min karriere med en forhåndsfejl. Det er ting, jeg har arbejdet på i hele min karriere, og det var vel meningen, at det skulle slutte sådan, siger Caroline Wozniacki i sit interview på banens midte, imens tårerne triller ned ad kinderne.

Tuneseren Jabeur, der er nummer 78 på verdensranglisten, vandt 7-5, 3-6, 7-5 i kampen, der sluttede tidligt fredag morgen dansk tid.

Familien har stor betydning

Umiddelbart efter at Wozniacki havde slået bolden ud af banen i den kampafgørende duel, rejste tilskuerne sig og hyldede danskeren med klapsalver, mens en rørt Wozniacki tørrede tårer væk fra sit ansigt.

- Min tætteste familie er dem, der har haft størst indflydelse. De har været med, siden jeg startede som syv-årig. Derudover er min mand altid så positiv, imens jeg altid griner med min bror, og det er ham, der råber højest. Han er der altid for mig.

- Når man er på banen, er man der for at vinde. Vi vil alle vinde, men når vi ikke er på banen, er vi (Wozniacki kolleger, red.) i samme båd, og det er meget sjovere, når man har venner i sporten, siger Wozniacki.

Danskeren fik en perfekt start i første sæt ved at vinde de tre første partier, men derefter fik Janeur gang i sin forhånd og hendes serv blev også bedre. Den 25-årige tuneser fik udlignet til 3-3, og endte med at vinde første sæt.

Den 29-årige dansker havde inden Grand Slam-turneringen i Melbourne bebudet, at det ville blive hendes sidste i karrieren.