Tennis

McEnroe tordner mod legende efter markering af hendes jubilæum

Margaret Court modtog mandag en kopi af Australian Open-trofæet fra Rod Laver. Greg Wood / Ritzau Scanpix

Den tidligere tennisstjerne John McEnroe håber, at australske Margaret Court bliver glemt.

For 50 år siden blev australske Margaret Court den anden kvindelige singlespiller i historien til at vinde alle fire Grand Slams på ét kalenderår.

Bedriften blev markeret med en ceremoni under den igangværende Grand Slam Australian Open.

Mens Court er anerkendt for sin glorværdige tenniskarriere, hvor hun stadig sidder på rekorden med fleste Grand Slam-titler blandt kvindelige singlespillere, har hun fået en blakket ry for flere kontroversielle udtalelser om homoseksuelle og transkønnede.

Markeringen af jubilæet fik den tidligere tennisspiller John McEnroe til at reagere.

- Der er kun én ting, der er længere end Margaret Courts liste over bedrifter. Det er listen over hendes stødende og homofobiske udtalelser, siger McEnroe ifølge BBC.

- Serena (Williams, red.), gør mig en tjeneste og vind to Grand Slam-titler mere, så du når 25. Så kan vi lade Margaret Cort og hendes stødende udtalelser være fortid, hvor de hører hjemme.

Margaret Court modtog en kopi af Australian Open-trofæet på Rod Laver Arena af netop Rod Laver, som det største stadion er opkaldt efter.

'Bruger biblen som dukke'

Den næststørste bane på anlægget er opkaldt efter Margaret Court, og det er noget, tennislegenden Billie Jean King har opfordret til at få ændret på grund af Courts udtalelser.

Margaret Courts jubilæum blev markeret før kampen mellem Rafael Nadal og Nick Kyrgios.

77-årige Court er i dag præst og er på grund af sin kristne tro offentligt modstander af ægteskaber mellem personer af samme køn, har hun fortalt.

I 2017 udtalte hun, at tennissporten er fyldt med lesbiske, mens hun også har talt imod transkønnede atleter og stemplet undervisningen i LGBT-rettigheder som "djævlens værk."

- Margaret Court er faktisk en bugtaler, der bruger biblen som en dukke til at sige, hvad hun vil, siger John McEnroe.

Generelt er Margaret Court blevet mødt af voldsom kritik i tennisverdenen.

Tennis Australia, der stod bag mandagens markering af hendes jubilæum, slog ifølge BBC fast, at der var tale om en 'anerkendelse' af jubilæet og ikke en hyldest.

- Vi kan tolerere synspunkter, der splitter vores fantastisk tennismiljø og også samfundet som helhed, lød det fra forbundet.