Tennis

Vi må se virkeligheden i øjnene og ændre noget, siger Williams' træner

Serena Williams tabte overraskende til Wang Qiang i tredje runde af Australian Open. William West / Ritzau Scanpix

Serena Williams er stadig på jagt efter den Grand Slam-titel, der vil få hendes titelsamling til at tangere Margaret Courts rekord.

Fire Grand Slam-finalenederlag i træk og en mindre fadæse ved Australian Open 2020 er nok til, at Serena Williams skal til at gribe sin tenniskarriere an på en anden måde.

Det siger hendes træner Patrick Mouratoglou til BBC i en snak om Williams’ jagt på den 24. Grand Slam-titel.

- Vi må se virkeligheden i øjnene, selvom hun tror på, at hun kan gøre det. Ellers ville hun ikke spille mere, siger Mouratoglou og tilføjer:

- Måske skal vi se det fra en anden vinkel, med en anden strategi eller lave andre mål, så hun kan gøre det.

Serena Williams har vundet 10 af sine 23 Grand Slam-titler, mens hun har arbejdet sammen med Patrick Mouratoglou. De to har været en duo siden 2012, og dermed har Mouratoglou væet Williams’ træner både før og efter, hun blev mor i september 2017.

Siden da har Williams spillet sig i hele fire Grand Slam-finaler uden at vinde en eneste af dem, og faktisk har den ellers sejrsvante amerikaner kun vundet én titel de seneste tre år. Det var i Auckland i januar, hvor hun vandt ASB Classic.

Williams slog Pegula i finalen ved ASB Classic.

Det magiske tal 24

Selvom Williams virkede meget lettet efter sin seneste turneringssejr - nummer 73 i alt, er der ingen tvivl om, at tallet 24 er ligeså magisk for hende, som det er for børn i løbet af december.

24 er nemlig det antal Grand Slam-titler, australske Margaret Court vandt i sin aktive karriere. I skrivende stund har Williams vundet 23 Grand Slam-titler i single, og med blot én sejr mere vil hun markere sig som den største internationale tennisspiller nogensinde.

Margaret Court vandt nemlig en del af sine titler i den lukkede æra, hvor professionelle ikke stillede op i alle turneringer. Alle Serena Williams’ titler er vundet i den åbne æra.