Tennis

Federer og Nadal smadrer rekord og samler over 20 millioner kroner ind

Rafael Nadal og Roger Federer spillede foran 51.954 tilskuere fredag. Rodger Bosch / Ritzau Scanpix

Der blev sat tilskuerrekord, da Roger Federer og Rafael Nadal spillede for velgørenhed i Sydafrika fredag aften.

Der var hverken trofæer eller verdensranglistepoint på spil, da Roger Federer og Rafael Nadal spillede mod hinanden fredag aften i Sydafrika foran et rekordstort antal tilskuere.

Det handlede til gengæld om at samle penge ind til velgørenhed, og arrangementet var yderst velbesøgt. Hele 51.954 tilskuere havde fundet vej til stadionet i Cape Town, og dermed slog de klart den tidligere tilskuerrekord på 42.517, som blev sat sidste år i kampen mellem Federer og Alexander Zverev i Mexico City.

Nadal og Federer spillede for at samle penge ind til Roger Federer Foundation, som forsøger at hjælpe børn i udsatte områder med at få en uddannelse. Kampen endte med at indbringe 20 millioner kroner.

Tenniskampen endte med en sejr til schweizeren i tre sæt med cifrene 6-4, 3-6, 6-3, men resultatet var ikke det største tema efter kampen.

- Det var en kæmpestor ære at være her i aften. Selvfølgelig forsøgte vi at spille det bedste tennis, vi kan, for det er det, vi er verdensberømte for.

- Men dette er så meget mere end bare tennis. Jeg håber virkelig, at vi kan gøre det igen. Jeg håber, at Rafa (Nadal, red.) kan gøre det igen en dag og vende tilbage til dette smukke land. Jeg er så stolt over at have rødder (Federers mor er sydafrikaner, red.) her. Mange tak for at komme, alle sammen. Det er virkelig meget specielt, siger Roger Federer efter kampen ifølge ATP.

Hans spanske modstander var også fyldt med lykke efter oplevelsen.

- Jeg tror ikke, jeg kan beskrive vores følelser. Det er en oplevelse for livet at spille foran så mange på sådan et fantastisk stadion, siger Rafael Nadal og roser Federer for arrangementet:

- Det har været en stor fornøjelse at være en del af det her.

Roger Federer poserer sammen med lokale i Sydafrika.
Rafael Nadal takker publikum efter kampen.
Stort kram efter kampen mellem de to verdensstjerner.