Coronavirus

Trist Holger Rune er landet i Danmark

Holger Rune er rejst hjem til Danmark, da et tennisakademi i Nice er lukket ned.  Claus Bech / Ritzau Scanpix

Tennistalentet Holger Rune er ligesom mange andre danskere vendt hjem fra udlandet.

- Han er forfærdelig ked af det, Holger.

Det fortæller hans mor, Aneke Rune, efter Runes ankomst til Danmark. Som så mange andre danskere i udlandet er de vendt hjem efter anbefalinger fra myndighederne.

- Han er så stille, og det gør så ondt inde i ham, nu hvor alt tennis er aflyst i de kommende måneder – ja frem til den 7. juni, fortæller Aneke Rune til TV 2 SPORT efter, at sønnen Holger Rune i sidste øjeblik er landet i Danmark.

Familien Rune er lige ankommet til Danmark fra Frankrig, hvor Holger Rune ellers skulle træne på Patrick Mouratoglous akademi i Nice, men anlægget er lukket helt ned for at undgå yderligere spredning af pandemien covid-19. Derfor valgte Aneke og Holger Rune at skynde sig hjem til familien i Danmark, før de blev helt isoleret i Frankrig.

– Vi blev tilbudt en lejlighed med tennisbane i Nice, indtil alt bliver normalt igen, men da grænserne blev lukket ned og flyruterne blev aflyst, så var det for risikabelt at blive, og så besluttede jeg, at vi skulle skynde os hjem til Danmark, siger Aneke Rune til TV 2 SPORT.

Hele situationen har kastet mange triste tanker ind i hovedet på Holger Rune, som ellers har været meget optimistisk i sine hilsner til sine fans på Instagram.

På Instagram har Holger Rune blandt andet opfordret til, at alle opfører sig ansvarligt i denne svære tid. "Alt hvad vi gør, har konsekvenser for andre," skriver han blandt andet. Derfor bakker familien Rune også op om lukningen af alle tennisklubber i Danmark, selvom det gør ondt i Holger Runes tennishjerte.

– Jeg vil ønske, at jeg kunne tilbyde en træningsbane til Holger lige nu, for det er hans arbejdsplads og hans liv og hjerte, men vi synes, at beslutningen om at lukke alle tennisklubber er rigtig. Det er uhensigtsmæssigt at have børn og ældre samme sted, og man skal ikke opholde sig mere end 5-10 mennesker det samme sted. Og vores tanker går til de fantastiske mennesker i Italien og alle de lande, der kæmper en brav kamp mod corona.

Den danske tennisspiller, som var verdens bedste junior i 2019, havde lige vundet to kampe i en turnering i sidste uge i Kroatien, men da turneringen blev aflyst, tog han i første omgang til akademiet i Nice, hvor han har trænet. Lige nu er der ingen muligheder for at træne herhjemme, men Holger Rune er blevet tilbudt at kunne træne på private danske baner udendørs, men det er ikke optimalt for ham at træne udendørs, før det bliver varmere i Danmark.