Coronavirus

Store sportsarenaer bruges i kampen mod den nye coronavirus

Arthur Ashe Stadium er Billie Jean King National Tennis Centers største stadion. Taget er mobilt.  Timothy A. Clary / Ritzau Scanpix

I USA vil man omdanne Billie Jean King National Tennis Center til et hospital. I Spanien har Santiago Bernabeu allerede fået en ny funktion.

Normalt er det hjemsted for Grand Slam-turneringen US Open, men i den kommende tid skal Billie Jean King National Tennis Center i New York huse op mod 350 patienter.

I kampen mod bekæmpelsen af den nye coronavirus er det nemlig besluttet at omdanne stedet til et midlertidigt hospital, skriver The Wall Street Journal.

I første omgang er det planen, at det midlertidige hospital skal tage imod patienter, der ikke er smittet med covid-19. På den måde kan de almindelige hospitaler bliver aflastet lidt og dermed få plads til flere covid-19-patienter.

Billie Jean King National Tennis Center er et enormt område med adskillige tennisbaner og tre store arenaer. De to største, Arthur Ashe Stadium og Luis Armstrong Stadium har mobile tag, så de i løbet af kort tid kan omdannes til indendørs haller. De kommende patienter skal naturligvis indlægges i indendørs områder.

Derudover er det planen, at Louis Armstrong Stadium skal bruges som madcentral. Det forventes, at 25.000 måltider til hospitalsansatte og folk i nød vil strømme ud fra tennisarenaen på daglig basis.

Sådan ser Louis Armstrong Stadium, når der spilles tennis.

New York regnes lige nu som et epicenter i USA, og planen med det midlertidige hospital kan begynde at tage form allerede tirsdag, skriver The Wall Street Journal.

Bernabeu er blevet et nødhjælpscenter

I Spanien har man også udnyttet, at sportens verden ikke har brug for sine faciliteter i øjeblikket. Her er Real Madrids hjemmebane Santiago Bernabeu blevet omdannet til et nødhjælpscenter. Det skriver Real Madrid på sin hjemmeside.

Klubben håndterer materielle donationer af eksempelvis værnemidler som håndsprit og mundbind, ligesom det også er muligt at hjælpe til i kampen mod covid-19 med en økonomisk donation via Real Madrid.

Ud over at hjælpe med donationer er Real Madrid også berørt af covid-19-pandemien, da klubbens tidligere præsident Lorenzo Sanz er død, mens han har været smittet. Han blev 76 år.