Coronavirus

Ekspert begræder Wimbledon-aflysning: - Gør ondt på rigtig mange

Roger Federer under Wimbledon-finalen 2019. Schweizeren tabte finalen til Novak Djokovic, men har vundet turneringen otte gange. Laurence Griffiths / Ritzau Scanpix

Tine Scheuer-Larsen er trist over, men forstår godt beslutningen om at aflyse årets Wimbledon-turnering på grund af coronavirussen.

"Quiet, please."

Sådan plejer det at lyde dagligt i det sydvestlige hjørne af London i to af sommerens uger. Men i år bliver stilheden mere omfattende end ønsket ved Wimbledon.

Ingen tilskuere at tysse på, ingen årvågne bolddrenge i mørkeblåt eller hvidklædte spillere på hver side af nettet. Ingen tennis i topklasse ved den britiske Grand Slam-turnering anno 2020, der er aflyst.

- Det er jeg rigtig ked af, men jeg er desværre ikke overrasket. Det har ligget lidt i luften den seneste uge.

- Det er rigtig trist, at det er kommet dertil, men også forståeligt. Det kan ikke være anderledes med den her coronakrise, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen.

Det gør ondt på rigtig mange. Men i første omgang tænkte jeg på Roger Federer og Serena Williams

Tine Scheuer-Larsen om konsekvenser af Wimbledon-aflysningen

Storbritannien og i særdeleshed London er hårdt ramt af den aktuelle pandemi, og onsdag offentliggjorde de turneringsansvarlige for Wimbledon så, at turneringen i år - for første gang siden 2. verdenskrig - er aflyst.

- Det siger lidt om, hvilken krise vi er ude i. Jeg føler med alle dem, der arbejder med tennis, uanset om det er som spiller, træner eller arbejdere til turneringerne, siger Tine Scheuer-Larsen.

Underlag umuliggør udsættelse

Tenniseksperten pointerer, at hele græssæsonen rundt om den 143 år gamle turnering, nok også er aflyst.

Og netop det hurtige, naturlige underlag kan meget vel være forklaringen på, hvorfor Wimbledon ikke er blevet udsat til senere på sæsonen, som tilfældet har været med grusturneringen French Open.

- Det kunne desværre ikke blive anderledes. Græsunderlaget gør, at det ikke bare lige er sådan at flytte Wimbledon til senere tidspunkt. Vejr- og sæsonforholdene er ret afgørende for det.

- Wimbledon er hele pakken, så det vil heller ikke give mening uden tilskuere eksempelvis, siger Tine Scheuer-Larsen om aflysningen af den traditionsrige turnering.

Hele verden er i øjeblikket ramt af coronavirussen, og afslysningen af Wimbledon bliver nok ikke den eneste konsekvens for tennissporten i 2020.

- Jeg tror, det bliver kritisk med turneringerne i USA i sensommeren. Hvis det er muligt, kunne jeg godt forestille mig, at november og december bliver taget mere i brug i år, siger tenniseksperten, der nu også ser et muligt lyspunkt midt i al tristessen:

- Lige nu er alle kede af situationen og knækkede. Jeg tror dog, at den her store udfordring også kan binde tennissporten endnu mere sammen på den anden side.

Legender ærgrer sig

To af sportens allerstørste stjerner nogensinde har reageret på aflysningen af Wimbledon:

- Jeg er rystet, skriver Serena Williams på Twitter, mens Roger Federer på samme sociale medie beskriver følelsen med 'knust'.

Den 38-årige schweizer, der med otte Wimbledon-titler har rekorden for flest på herresiden, tilkendegiver samtidig, at han forstår beslutningen og nu blot glæder sig endnu mere til at komme tilbage næste år til græsset i London:

- Disse tider får os kun til at sætte endnu større pris på vores sport, skriver han på Instagram.

Og netop Roger Federer og jævnaldrende Serena Williams har forhåbentligt ikke servet for sidste gang på Center Court, hvis man spørger Tine Scheuer-Larsen:

- Det gør ondt på rigtig mange. Men i første omgang tænkte jeg på Roger Federer og Serena Williams, der jo er langt henne i deres karriere.

- Jeg håber, at de holder ved og kan holde motivationen oppe til næste år, så vi ikke har set de sidste speaktulære slag fra deres side ved Wimbledon.

Tenniseksperten er nok ikke den eneste, der håber atter at befinde sig i det sydvestlige hjørne af London og høre ordene:

"Game, set and match Federer."