Coronavirus

Holger Rune afbrudt i god periode: - Det går mig på

Det danske tennistalent Holger Rune er ærgerlig over, at coronakrisen rammer på et tidspunkt, hvor der ’begyndte at være gode takter’.

Der er lange udsigter til, at tennissporten atter kan serves i gang - helt præcist ti uger.

Dermed må Holger Rune, ligesom de fleste andre sportsfolk verden over, i øjeblikket klare sig med hjemmetræning langt væk fra græs eller grus.

- Jeg elsker jo at spille turneringer. Jeg elsker at træne, og jeg elsker alt ved tennis. Så at høre der går så længe, inden der er noget tennis igen, var rigtig ærgerligt, og det går mig også lidt på.

- Jeg tænker selvfølgelig safety first, men det er super ærgerligt, lyder det fra det 16-årige tennistalent i en videopodcast med TV 2 SPORT.

Var godt kørende

Den ufrivillige pause rammer på et tidspunkt, hvor Holger Rune på få dage vandt to af Danmarks Davis Cup-kampe mod Puerto Rico, inden han med to sejre spillede sig i kvartfinalen i ITF-tuneringen i Kroatiske Porec.

Skiftet har været svært på den måde, at jeg ikke rigtig har været mentalt parat på det

Holger Rune om at skifte til seniortennis

Turneringen blev dog som så meget andet aflyst som følge af den massive udbredelse af den nye coronavirus, hvorefter beskederne om total nedlukning ramte hele tennisverdenen.

- Jeg var faktisk ret godt kørende. Jeg havde ligesom fundet mit DNA frem i min spillestil, og der begyndte at være nogle gode takter. Mit tennis begyndte at blive bedre fra kamp til kamp.

- Så at det lige dumper ned nu er rigtig ærgerligt. Men hvis jeg skal se positivt på det, så går jeg ind i den her karantæne med fire gode kampe i bagagen og kan bruge det i min fysiske træning og den smule tennistræning, jeg får lige nu.

Svær overgang til seniortennis

Samtidig er pausen en oplagt mulighed for at se på, hvordan Holger Runes første sæson med seniortennis er gået indtil nu.

- Det var rigtig svært i starten, hvor jeg havde det lidt svært i mine kampe. Jeg fandt ikke rigtig mit tennisniveau - men heller ikke det mentale niveau, vurderer han selv.

- Så skiftet har været svært på den måde, at jeg ikke rigtig har været mentalt parat på det. Jeg var egentlig ikke overrasket over niveauet, men at mit mentale niveau faktisk ikke var der. Det var jeg lidt skuffet over.

Jeg synes, det er vigtigt at bruge den her tid til faktisk at lære noget.

Holger Rune

Men skuffelser og nederlag har samtidig lært den unge dansker lidt om, hvordan man skal begå sig som seniorspiller, hvor sejrene ikke kommer lige så let, som det var tilfældet mod juniorerne.

- Det er vigtigt også selv at kunne vinde boldene, for de giver ikke en noget. Man er nødt til selv at være modig og turde at gå ind og slå på de vigtige tidspunkter. Det har jeg taget med mig, og det har så givet fire vundne kampe inden den her periode.

Løbebånd og mentaltræning

Den gode stime gælder det nu om at holde fast i - uanset hvor lang tennispausen bliver for Holger Rune. Derfor er han heller ikke i tvivl om, hvad fokus skal være, nu hvor træningen primært består af intervaller på løbebånd og øvelser med elastik.

- Det bliver jo hårdt, fordi der ikke er noget at træne op til. Men så må jeg jo bare træne for at blive ved med at udvikle mig, for at blive bomstærk og stærk mentalt.

- Jeg får set nogle af mine egne gamle kampe og prøver at lære lidt af de ting, jeg gjorde forkert der. Jeg synes, det er vigtigt at bruge den her tid til faktisk at lære noget. Jeg kan lægge rigtig meget på fysisk, og der er meget mentalt, der vil kunne hjælpe mig, når jeg kommer ud på den anden side.

TV 2 PLAY finder du hele videopodcasten med Holger Rune, hvor vi også vender ATP-ranglistens top, aflysning af græs-sæsonen og meget mere.