Tennis

Wozniacki gør online-comeback - skal dyste mod store stjerner

Den pensionerede danske tennisstjerne Caroline Wozniacki er blandt de 32 store navne, der skal deltage i en online tennisturnering.

Caroline Wozniacki sagde i januar farvel til en lang tenniskarriere og WTA Touren, men nu får konkurrenterne alligevel en ekstra mulighed for at konkurrere mod den danske fighter.

Det er arrangørerne bag turneringen Madrid Open, der på baggrund af de mange aflyste turneringer har prøvet at finde et alternativ, der også kan bidrage med økonomiske donationer til folk, der er ramt af coronakrisen.

Derfor har de arrangeret en virtuel Playstation-turnering for 32 spillere - heraf 16 spillere fra henholdsvis ATP- og WTA Touren. Torsdag blev den ellers pensionerede Caroline Wozniacki så præsenteret blandt de sidste deltagere i et prominent felt.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at spille Madrid Open, og jeg ser frem vil at vise mine evner med en Playstation 4-controller. Jeg kan ikke vente på min første kamp, siger hun til turneringens hjemmeside.

En lang række stjerner dyster

Tiltaget er et af en lang række initiativer, som diverse arrangører forsøger at tage under coronakrisen. Eksempelvis var den danske racerkører Christian Lundgaard også med i Formel 1-tiltaget Esports Virtual Grand Prix, mens cykelrytterne Mads Pedersen og Michael Mørkøv torsdag stillede til start i E-cyklingens 'Swiss 5'.

Tennisturneringen skal afvikles online fra 27.-30. april, og vinderen hos både herrerne og damerne vil hver få lidt over halvanden million kroner til velgørenhed. Pengene kan doneres til tennisspillere i nød med lav eller ingen indkomst eller andre personer, der er påvirket af coronavirussen.

Der afholdes altså både en herre- og dameturnering, hvor de 16 spillere deles ind i fire grupper med fire i hver. De to bedste fra hver gruppe går så videre til kvartfinalerne, hvorefter knockout-fasen starter, indtil man har fundet en vinder. Og det er ikke hvem som helst, der har meldt sig klar til at dyste online.

De 16 kvinder

 1. Karolina Pliskova
 2. Elina Svitolina
 3. Bianca Andreescu
 4. Belinda Bencic
 5. Kiki Bertens
 6. Angelique Kerber
 7. Madison Keys
 8. Kristina Mladenovic
 9. Carla Suárez
 10. Victoria Azarenka
 11. Johanna Konta
 12. Fiona Ferro
 13. Eugenie Bouchard
 14. Sorana Cirstea
 15. Dona Vekic
 16. Caroline Wozniacki

​De 16 mænd

 1. Rafael Nadal
 2. Andy Murray
 3. Dominic Thiem
 4. Alexander Zverev
 5. Gael Monfils
 6. David Goffin
 7. Kei Nishikori
 8. Fabio Fognini
 9. Diego Schwartzman
 10. Karen Khachanov
 11. John Isner
 12. Lucas Pouille
 13. David Ferrer
 14. Frances Tiafoe
 15. Stefanos Tsitsipas
 16. Denis Shapovalov

Turneringsarrangøreren skriver, at fans kan følge turneringen online, og der vil være kommentering af samtlige kampe samt vinderinterviews efter alle kampe.

Caroline Wozniacki må stadig forventes at have en afskedskamp tilbage på en rigtig bane mod Serena Williams. Foreløbig er afskeden i Royal Arena dog udskudt til senere på året.