Tennis

Wozniacki stryger i kvartfinalen i virtuel turnering

Den tidligere danske tennisspiller viser storform i den virtuelle udgave af Madrid Open.

Det kan godt være, at Caroline Wozniacki er stoppet i den virkelige verden, men online er hun ikke til at stoppe.

Tirsdag aften vandt den tidligere danske tennisspiller sin tredje gruppekamp ud af tre mulige i den virtuelle udgave af Madrid Open, og hun er dermed klar til kvartfinalen som vinder af gruppe 3.

Den stadig aktive Madison Keys, der er nummer 13 på WTA's rangliste, blev besejret 3-0. Mandag vandt Wozniacki 4-2 over Kristina Mladenovic og 3-0 over Bianca Andreescu.

- Jeg fik først min PlayStation for nogle dage siden, så jeg må være et naturtalent, lød det fra Wozniacki i sit vinderinterview på turneringens facebookside.

Wozniacki har ikke spillet siden karrierestoppet

Her fortalte hun også, at hun ikke har rørt en rigtig tennisketsjer siden karrierestoppet efter Australian Open i januar i år.

- Jeg forsøger at gøre mit bedste (i den virtuelle turnering). Jeg har ikke rørt en rigtig tennisketsjer, siden jeg stoppede karrieren, så jeg tænkte, at nu vil jeg forsøge i min virtuelle verden at spille så godt som muligt.

Den 29-årige dansker delte også sine tanker om, hvem hun ser som favorit til at vinde kvindernes udgave af Mutua Madrid Open Virtual Pro.

- Jeg mødte Kiki Bertens i en træningskamp forleden, og hun er rigtig god. Så jeg mener, hun er favorit til at vinde turneringen, kom det fra Caroline Wozniacki, der møder Johanna Konta i kvartfinalen.

Millioner til velgørenhed

I kampen mod Keys lavede Wozniacki ikke en eneste servefejl. Hun slog tilmed 11 vindere og lavede kun én uprovokeret fejl. To gange brød hun amerikaneren.

Kampene i den virtuelle udgave af Madrid Open spilles på Manolo Santana Stadium. I 2009 var den virkelige udgave af Caroline Wozniacki finalist i Madrid Open på selv samme stadion. Hun tabte til Dinara Safina i to sæt, 2-6, 4-6.

Mutua Madrid Open Virtual Pro afvikles til og med 30. april. I både den kvindelige og mandlige udgave deltager 16 spillere, og de to vindere får hver 150.000 euro - lidt over 1,1 million kroner - til velgørenhed.

Pengene kan doneres til lavere rangerede tennisspillere i nød med lav eller ingen indkomst eller andre personer, der er påvirket af coronavirussen. Derudover donerer turneringen 50.000 euro - godt 370.000 kroner - til fødevarebanken i Madrid.

Caroline Wozniacki mangler efter planen stadig at spille én rigtig tenniskamp. Hendes afskedskamp mod Serena Williams i Royal Arena er dog foreløbig udskudt til senere på året på grund af udbruddet af coronavirus.