Tennis

Nadal bekymret for sin krop efter coronapause

Rafael Nadal mener, at det er skadeligt for hans krop, at han pludseligt har foretaget så stort et stop. Lukas Coch / Ritzau Scanpix

Rafael Nadal tør slet ikke tænke på, hvordan hans krop har det, når han for alvor skal have sin ketsjer i hånden igen.

I starten har denne uge har han holdt hovedet i gang ved at deltage i virtuel tennisturnering på PlayStation.

Men den spanske tennisstjerne Rafael Nadal frygter den tid, når han skal lægge controlleren fra sig og samle ketsjeren op. Han har nemlig holdt pause i halvanden måned på grund af coronakrisen, og derfor forventer han, at han kommer til at være ret rusten.

- Det gør ondt på os, når vi ikke kan træne og konkurrere. En krop som min bliver straffet, da jeg ikke har haft en ketsjer i hånden i halvanden måned, siger Rafael Nadal på sin Instagram ifølge Marca.

- For mig er det skadeligt. Min arm vil komme til skade, når jeg rammer en bold igen. Når man står stille i lang tid, er der altid langt større risiko for at få skader, når man kommer tilbage, end hvis man udfører bare en lille aktivitet.

Han forklarer videre, at han ”personligt er ret bekymret” omkring det øjeblik, hvor han begynder at spille igen.

- Når du sætter din krop på pause på så drastisk en måde, kan det være svært at genstarte igen. Jeg er positiv, og jeg håber, at jeg kan komme stærkt tilbage, men der er altid en stor risiko.

Tabte kamp på PlayStation

Nadal prøver at holde de specifikke muskler i gang med en halv times træning om dagen.

Om deltagelsen i tennisturneringen på PlayStation-konsollen hører ind under dette vides ikke.

Men spanieren kunne uden tvivl godt bruge noget træning her, da han tirsdag tabte i tre partier til briten Andy Murray. Det skete i en kamp, der ikke varede meget mere end fem minutter.

Rafael Nadal spillede sin seneste rigtige kamp 1. marts. Her vandt han ATP-turneringen i Acapulco, hvor han besejrede amerikanske Taylor Harry Fritz i finalen i to sæt.

Nadals hjemland, Spanien, er lige nu i en stor coronakrise - ligesom resten af verden er.

23.822 mennesker er døde af covid-19 i landet, hvilket er fjerdeflest i hele verden. Spanien har erklæret en nødsituation (Estado de Alarma), der betyder, at man kun må forlade sit hjem, hvis man skal handle. Alarmtilstanden gælder lige nu indtil 9. maj.