Tennis

Japansk stjerne overhaler Serena Williams som den bedst betalte atlet

Naomi Osaka har det sidste år tjent styrtende med penge og er nu verdens bedst betalte kvindelige atlet.

Serena Williams har de sidste fire år siddet på pengetronen inden for tennis. Men nu er hun blevet overhalet.

Den 22-årige japanske tennisstjerne Naomi Osaka er nu verdens bedst betalte kvindelige atlet, skriver Forbes.

Ifølge Forbes tjente Osaka 255 millioner kroner i præmiepenge og sponsorater over de sidste 12 måneder. Det er knap ti millioner kroner mere end Serena Williams, som må overlade førstepladsen til japaneren.

Begge tennisspillere slog rekorden for flest tjente penge på et år. En rekord, russiske Maria Sharapova sad på, da hun i 2015 tjente 203 millioner kroner.

Tennisstjerner topper pengelisten

Siden Forbes begyndte at følge kvindelige atleters indkomst i 1990, har tennisspillere toppet den årlige liste hvert år. Og i år er ingen undtagelse efter den svimlende høje indkomst, Osaka kan sætte på bankbogen.

Naomi Osaka er et stort navn i sit hjemland og blev den første japaner til at vinde en Grand Slam-turnering i single, da hun i 2018 vandt US Open. Det var hendes kun anden sejr i WTA-sammenhæng, og her slog hun overbevisende Serena Williams i to sæt, som hun nu også har overhalet på pengelisten.

Osaka er også at finde på Forbes' liste over de 100 bedst betalte atleter, som bliver fuldt offentliggjort i næste uge. Her er hun nummer 29 - fire pladser foran 38-årige Serena Williams.

Udover US Open-sejren har japaneren også en anden Grand Slam-sejr på CV'et, Australian Open 2019. Men siden er hun faldet lidt ned ad verdensranglisten efter at have været helt oppe på førstepladsen.

En del af forklaringen på japanerens imponerende indkomst er store aftaler med blandt andre Nike, Nissan og Yonex.