Tennis

Holger Rune stadig motiveret for at nå ultimativt mål

Danskeren træner i Hellerup Idræts Klub, som er åbnet op igen. Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Tenniskometen har fortsat masser af tro på, at han kan gøre sig gældende på seniorniveau trods dårlig begyndelse på jagten.

Holger Rune slog for alvor sit navn fast på den internationale tennisscene, da han i slutningen af 2019 vandt sæsonfinalen og spillede sig op som nummer ét på juniorenes verdensrangliste.

Derfor var det naturligt for ham at tage skridtet op på seniorniveau.

Indledningen på seniortilværelsen gik dog ikke som håbet, da den nu 17-årige dansker flere gange måtte se sig slået tidligt i de såkaldte Challenger-turneringer. Men hverken det eller coronapandemien har fået stortalentet ned med nakken.

- Jeg har stadigvæk masser af mod på at være senior, lyder det optimistisk fra Holger Rune til TV 2 SPORT.

Starten på seniortiden gik ganske vist ikke efter planen. Men danskeren mener heller ikke, at det var realistisk at forvente mange sejre, eftersom han lagde ud med turneringer på et højt niveau.

- Jeg ved ikke, hvor meget man kunne have regnet med, at jeg bare gik ind og vandt, men jeg følte mig heller ikke i så god form. Det gør jeg nu, og jeg spillede godt inden coronatiden. Det går fremad, siger han.

Hver gang de rykker det (sæsongenstarten, red.) endnu en gang, bliver jeg lidt ked af det, hvis jeg skal være helt ærlig

Holger Rune, tennisspiller

Får intet foræret

Efter en hård tilvænningsperiode fandt danskeren ganske rigtigt bedre takter frem mod coronapausen. På få dage i begyndelsen af marts vandt han to af Danmarks Davis Cup-kampe mod Puerto Rico, inden han med to sejre spillede sig i kvartfinalen i ITF-tuneringen i Kroatiske Porec, som dog blev aflyst.

Men særligt på ét parameter har Holger Rune kunnet mærke forskel på at spille mod junior- og seniorspillere.

- Jeg har skulle være mere spilstyrende. Jeg skal selv vinde mine point og får ikke lige så mange gaver, som man gør på juniorniveau. Man skal selv tage mere ansvar for pointene.

Og det er tennistalentet allerede godt i gang med at øve sig på. I den forgangne weekend deltog han ved en invitationsturnering i Give, og på lørdag er han én blandt fire, der skal prøve kræfter med UTR Leschly Challenge - også i Danmark.

- Det bliver rigtig fedt. Nu er jeg ved at komme mere i kamp-mode. Jeg kan bedre styre nerverne. Jeg glæder mig til flere kampe, og jeg kan øve de ting, som jeg går og arbejder på.

- Nu har jeg noget, jeg kan se frem til. Det gør noget ved min træning, da jeg kan se et mål, mere end jeg kunne før. Jeg har noget at træne op til, lyder det.

'Det har ikke været let'

Det har ellers været en hård periode for den unge dansker, der ligesom resten af tennisverdenen har set turneringerne blive aflyst eller udskudt én efter én.

- Hver gang de rykker det (sæsongenstarten, red.) endnu en gang, bliver jeg lidt ked af det, hvis jeg skal være helt ærlig. Man træner for at spille kampe, og det elsker jeg jo. Det har ikke været let, men jeg har klaret situationen fint, siger Holger Rune.

Du kan se firemandsturneringen UTR Leschly Challenge både lørdag og søndag på TV 2 SPORT - begge dage med start klokken 14. De andre deltagere er Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen samt den tidligere Wimbledon-vinder i double Frederik Løchte Nielsen.