Tennis

Stortalent endte i 17 år langt heroinmisbrug

Nikola Gnjatovic var et stort tennistalent, men endte tidligt i et misbrug.  YOUTUBE/JUTARNJI PROGRAM TV HAPPY / YOUTUBE

Den tidligere tennisspiller Nikola Gnjatovic var spået en stor fremtid. Men kort efter han blev professionel endte han i et slemt misbrug.

Det klinger nok lidt hult, når tennisfans hører navnet Nikola Gnjatovic.

Men den nu 40-årige serber var i sine ungdomsår et stortalent med en lovende fremtid foran sig. Og det blev bemærket - blandt andre af Novak Djokovics far, Srdan.

- Jeg har aldrig set et større talent, siger Srdan til serbiske Blic.

Store ord fra en mand, hvis søn er nummer et i verden og har 17 Grand Slam-titler på CV'et.

Men Gnjatovic fik aldrig udfoldet sit talent. Hans højest opnåede placering som professionel var en 759.-plads på ATP's verdensrangliste og i løbet af sin karriere tjente han kun beskedne 4000 dollar i præmiepenge.

Federer opgav kamp

Gnjatovic var som 16-årig U18-mester i både single og double. Og inden det tidlige karrierestop nåede han også lige at stifte bekendtskab med en schweizer, der senere skulle gå hen og klare det ret godt.

I interviewet med det serbiske medie fortæller Gnjatovic, at han under en træning i forbindelse med en europæisk mesterskabsturnering i Schweiz spillede mod Roger Federer.

- Jeg førte 3-1 i sæt, da Roger afbrød kampen og forlod hallen uden at sige farvel, fortæller han.

Men efter den noget nær perfekte start på karrieren, begyndte det at gå den forkerte vej, da han blev professionel.

- Jeg tog heroin første gang, da jeg var 21 år gammel. Der begyndte mareridtet. Jeg kom hurtigt i gæld og måtte stjæle ting for at have råd til stoffer. Mit liv var en en katastrofe. Jeg blev indlagt på hospitalet mange gange. Mit stofmisbrug varede 17 år, siger den tidligere tennisspiller.

Tilbage på sporet

40-årige Nikola Gnjatovic har i dag været stoffri i tre år.

Nu arbejder han som ungdomstræner. Men fortiden jagter ham stadig.

- Gamle kolleger fortæller børnenes forældre, at de bliver trænet af en tidligere narkoman. Men faktum er, at jeg hellere skære min arm af, end at give et barn stoffer, siger han.