Tennis

Kvindelig kollega kritiserer Djokovic for forkælede udtalelser

Verdensetteren har udtrykt bekymring for afviklingen af US Open. Nu får han klar besked fra tenniskollega.

US Open bliver sandsynligvis den første store tennisturnering, der bliver servet i gang igen efter corona-pausen.

Grand Slam-turneringen står til at begynde 31. august i New York City. En by, der har været hårdt ramt af pandemien, og derfor bliver turneringen pålagt strenge restriktioner.

Restriktionerne bliver mødt med skepsis af verdensetteren, Novak Djokovic, der især er utilfreds med, at spillerne kun må være ledsaget af én person under turneringen.

- Man har brug for en træner, en fitnesstræner og en fysioterapeut. Alle deres forslag er omhyggeligt gennemtænkte, men jeg kan forstå, at arrangørerne ønsker at afholde begivenheden på grund af økonomiske overvejelser og allerede eksisterende aftaler. Vi får se, siger han til serbiske medier.

Djokovic får klar besked

Serberens udtalelse møder nu kritik fra hans kvindelige tenniskollega Danielle Collins der rangerer som nummer 51 i verden.

- Ingen har været i stand til at spille turneringer og tjene penge siden februar. Det her (US Open, red.) er en stor mulighed for, at spillere igen kan tjene penge, og her har vi så den bedste spiller i verden, der siger, at det er for besværligt for ham, hvis han kun må medbringe én person, skriver Collins i en Instagram-story.

- Det er let for en, der har tjent 150 millioner dollars i sin karriere at forsøge at fortælle folk, hvad de skal gøre med deres penge - og nægte at spille i US Open.

Håber på støtte fra verdens bedste

33-årige Djokovic har en stor stemme i tennisverden.

Som præsident for ATP's spillerråd kan han rådgive bestyrelsen på herrernes tour, og derfor opfordrer Danielle Collins verdensetteren til at støtte op om turneringen.

- Det ville være fedt, hvis verdens bedste spiller ville støtte den her mulighed i stedet for at ødelægge den for spillere og fans.

Danielle Collins er aldrig kommet videre fra anden runde af US Open, men ifølge New York Post har hun alligevel indkasseret mere end 20 millioner dollars som professionel.

Novak Djokovic har vundet US Open i 2011, 2015 og 2018.