Tennis

Festede halvnøgen med Djokovic – nu er tennisstjerne testet positiv for coronavirus

Tennisturneringen Adria Tour er blevet afblæst som følge af coronatilfældet.

Highfives, håndtryk og tætsiddende fans til sportsbegivenheder er efterhånden blevet et kapitel i glemmebogen.

Men det er ikke alle sportsstjerner, der har lige nemt ved at overholde de strenge sundhedsrestriktioner.

Det er den bulgarske tennisspiller Grigor Dimitrov et godt eksempel på.

Verdensranglistens nummer 19 er blevet testet positiv efter at have deltaget i en tennisturnering i Serbien.

Det oplyser han på sin Instagram-profil.

- Jeg vil gerne lade mine fans og venner vide, at jeg er testet positiv for Covid-19 tilbage i Monaco, skriver Dimitrov, som vandt sæsonfinalen i 2017 og tidligere har ligget nummer tre på ranglisten.

- Jeg vil sikre mig, at enhver, der har været i kontakt med mig i løbet af de sidste dage, bliver testet og tager de nødvendige forholdsregler. Jeg er ked af den skade, jeg kan have forårsaget.

Turnering afblæst

Mens al ATP- og WTA-tennis er indstillet indtil august, har en række tennisstjerner deltaget i Adria Tour. En velgørende tennisturnering, som verdensetteren Novak Djokovic står bag.

Turneringen med blandt andre Dominic Thiem, Alexander Zverev og Grigor Dimitrov på deltagerlisten skulle efter planen forløbe over fire weekender fra den 13. juni til den 5. juli i Balkan.

Men nu har arrangørerne valgt at afblæse begivenheden som følge af Dimitrovs positive test.

- Goran Ivanisevic har på banen netop annonceret, at de har aflyst finalen i Adria Tour i Zadar med Djokovic som deltager, da Dimitrov er testet positiv for Covid-19, skriver The Tennis Podcast i et Twitter-opslag.

Festede i bar overkrop

Novak Djokovic har været meget omdiskuteret i den seneste tid.

Først kritiserede han de ’ekstreme’ sundhedsrestriktioner, der er blevet fremlagt i forbindelse med afviklingen af US Open i august, og kort efter stod han som vært for sin egen Adria Tour, der har fået kritik for netop manglende hensyn til coronasmitte.

Udover tætsiddende fans og håndtryk efter kampen har Novak Djokovic' og de andre deltageres opførsel ført til løftede øjenbryn hos flere i tennisverden.

En af kritikerne er hollandske Kiki Bertens, der har udtrykt sin vrede i et interview med Eurosport.

- Jeg så ham tage billeder med alle og give hænder til myndighederne under præsentationen af ​​Adria Tour. Hvordan kan det være muligt?

- Hvis nogen bliver testet for Covid-19, vil vores sport være plettet forevigt.

Undervejs i turneringen er der også blevet delt videoer og billeder af Djokovic, Dimitrov og de andre deltagere, der blandt andet fester i bar overkrop på en natklub.

'Livet fortsætter'

Den 17-dobbelte Grand Slam-vinder var efter kritikken ude og forsvare, at turneringen blot fulgte de serbiske sundhedsrestriktioner.

Tennisstjernen har blandt andet udtalt, at det ikke er op til ham at afgøre, hvad der er sundhedsmæssigt rigtigt og forkert .

- Vi har forskellige forhold og forholdsregler, så det er svært at sammenligne med internationale standarder, svarer Novak Djokovic på kritikken.

- Selvfølgelig er liv gået tabt, og det er forfærdeligt. Men livet fortsætter, og som atleter ser vi frem til at konkurrere igen.

I Serbien er der registreret mere end 12.000 coronatilfælde, og mere end 250 har mistet livet som følge af virussen. Den serbiske regering lempede begrænsningerne for nedlukningen i maj.