Tennis

Stjerne får hård kritik efter afvikling af kontroversiel turnering

Daniel Evans (tv.) har ikke meget tilovers for den måde, som Novak Djokovic har arrangeret turneringen. Ritzau Scanpix

Kritikken rettes nu direkte imod den serbiske verdensetter, som står bag turneringen Adria Tour.

Tennisturneringen Adria Tour skulle have været en mulighed for at spille tennis igen.

Sådan blev det også - i hvert fald til at starte med. Nu er turneringen nemlig afblæst igen, fordi flere af deltagerne er smittet med covid-19. Blandt de smittede er bulgarske Grigor Dimitrov.

Spillerne er sandsynligvis blevet smittet, fordi turneringen ikke har været underlagt de nærmest obligatoriske restriktioner.

Det har fået flere til at kritisere afviklingen af eventet - en kritik, der nu også rammer Novak Djokovic, der står bag turneringen.

- Han bør føle, at noget af ansvaret ligger på hans skuldre, i forhold til hvordan eventet har udviklet sig, siger den britiske tennisspiller Daniel Evans til BBC.

Grunden til, at spillerne har kunne uddele highfives og give hånden til hinanden er simpel. De følger faktisk bare de serbiske restriktioner. Den serbiske regering lempede nemlig begrænsningerne allerede i maj.

Håber ikke, at US Open er i fare

Alle tennisturneringer på tværs af ATP og WTA er suspenderet indtil den 1. august.

US Open skal efter planen afholdes fra den 31. august til 13. september. Og det håber Evans ikke, at der bliver ændret på nu.

- Det er meget uheldigt, at Grigor Dimitrov og Borna Coric har det (coronavirus red.). Jeg håber ikke, at der bliver tvivlet på, at US Open kan afvikles nu, fordi der har været nogle uheldige events.

Serberen har siddet tungt på tennistronen de sidste par år. Tidligere i år vandt han Grand Slam-turneringen Australian Open.

Indtil videre kan Daniel Evans dog ånde lettet op. US Open afvikles fortsat efter planen - dog uden tilskuere.

Tager kritik i stiv arm

Selvom kritikken er hård, og Daniel Evans langt fra er den eneste, der har kritiseret afviklingen af turneringen, lader det ikke til at påvirke serberen synderligt.

Han tager i hvert fald kritikken meget roligt.

- Vi har forskellige forhold og forholdsregler, så det er svært at sammenligne med internationale standarder, svarer Novak Djokovic på kritikken.

- Selvfølgelig er liv gået tabt, og det er forfærdeligt. Men livet fortsætter, og som atleter ser vi frem til at konkurrere igen.

Mere end 250 har mistet livet som følge af virussen i Serbien, hvor der også er registreret mere end 12.000 smittetilfælde.