Tennis

Clara Tauson er tilfreds efter finalesejr i ’lidt underligt’ setup

17-årige Clara Tauson vandt lørdag turneringen TP/Gardell Open i Sverige med en sejr i to sæt over Melanie Stokke.

Det danske tennistalent Clara Tauson drømmer om at blive verdens bedste, men i fem måneder har hun og resten af tennisspillerne ikke kunnet deltage i officielle turneringer.

I denne weekend deltog hun i den private turnering TP/Gardell Open i Sverige. Her endte hun med at vinde turneringen med en sejr på 4-1, 4-3 over Melanie Stokke i finalen. Andet sæt vandt hun 7-4 i tiebreaken.

- Det var to lange kampe fredag, hvor jeg fik løbet rigtig meget, og jeg havde det egentlig ikke så godt hertil morgen, fordi det var en hård dag i går. Så jeg er rigtig tilfreds med i dag (lørdag, red.).

- Det er et anderledes setup at spille til 4 point, som jeg ikke har prøvet før. Det var lidt underligt i starten, men jeg er glad for alle de kampe, jeg vinder – og selvfølgelig er det også dejligt at vinde en turnering, selvom den ikke giver nogen point, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Glæder sig over at være tilbage

Tennistalentet ligger nummer 212 på verdensranglisten i skrivende stund, og det er endnu uvist, hvilke turneringer hun stiller op i den kommende tid.

Siden marts har WTA-turneringerne ligget i dvale, og coronavirussens udbredelse har betydet, at danskerens hverdag har ændret sig. Tiden uden turneringer har været speciel for Clara Tauson.

- Den har været lidt op og ned, synes jeg. Det har været hårdt at skulle træne så meget uden rigtig at kunne få lov til at se, hvordan det går i kamp med de ting, man har trænet.

- Så det er dejligt at kunne spille nogle kampe, selvom der ikke er nogle specielle penge eller point. Det er dejligt at komme ud at prøve de ting, man har trænet i de sidste mange måneder, fortæller hun.

Ligesom Clara Tauson var danske Holger Rune også i finalen i TP/Gardell Open, men han tabte 1-4, 4-2, 4-3 til Viktor Durasovic.