Tennis

Djokovic smidt ud af US Open - fuldstændig vanvittigt, siger kommentator

Novak Djokovic ved linjedommeren efter, at han ramte hende med en bold. Al Bello / Ritzau Scanpix

Novak Djokovic bliver diskvalificeret fra kamp i fjerde runde ved US Open, da han efter et tabt parti skyder bolden ind på linjedommer.

Verdensetteren Novak Djokovic er færdig i dette års US Open.

Ikke fordi han har tabt en kamp, men fordi han er blevet smidt ud af årets anden Grand Slam, efter han i sin kamp i fjerde runde mod spanske Pablo Carreno-Busta skød bolden på en linjedommer.

Episoden skete ved stillingen 6-5 til spanieren i første sæt, hvor serberen netop havde tabt et parti.

På tv-billederne kan man se, at Novak Djokovic uden at kigge skød bolden ned mod bagvæggen, hvor den ramte en linjedommer på halsen.

"En af de største skandaler"

Serberen gik efterfølgende hen for at undskylde til den kvindelige dommer, der straks havde lagt sig på jorden.

- Det er fuldstændig vanvittigt, siger TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen.

- At verdens nummer ét, Novak Djokovic, bliver smidt ud, fordi han slår en bold i hovedet på en linjedommer, er en af de største skandaler, jeg nogensinde har hørt eller set, siger kommentatoren videre.

Djokovic forlader center court efter at være blevet smidt ud af US Open.

Novak Djokovic, der inden søndagens kamp ikke havde tabt en eneste kamp i år, blev diskvalificeret efter at have konverseret med to supervisorer på banen i længere tid.

- Han ramte bolden i retning af bagvæggen. Men du er nødt til at tage ansvar for dine handlinger, siger Tim Henman, der selv blev smidt ud af Wimbledon i 1995 efter at have ramt en dommer, til Amazon Prime.

Det amerikanske tennisforbund (USTA) oplyser søndag, at Novak Djokovic i henhold til det officielle reglement får frataget alle de ranglistepoint og præmiepenge, han har optjent under dette års US Open.

Traf den rigtige beslutning, mener ekspert

Ifølge tennistræneren Darren Cahill, der dækker US Open for den amerikanske tv-station, er det helt i orden, at Novak Djokovic er blevet smidt ud af den store turnering i New York.

- Spillere er blevet diskvalificeret for mindre. Jeg mener, at turneringen har truffet den rigtige beslutning, siger Darren Cahill ifølge New York Times.

På tv-billederne ser det umiddelbart ud til, at der er tale om et uheld, der altså har fået alvorlige konsekvenser for tennisstjernen.

Var tæt på at ramme dommer i 2016

Men den 33-årige serber har tidligere været tæt på at blive smidt ud af en Grand Slam. I 2016 blev han frustreret over, at han ikke kunne udnytte en breakbold mod tjekkiske Tomas Berdych i French Open.

Det resulterede i, at han kastede sin ketcher bagud og var tæt på at ramme en linjedommer.

- Jeg kastede ketcheren mod jorden, men den gled ud af hånden og var tæt på at ramme linjedommeren. Jeg var heldig der, sagde Djokovic dengang.

Novak Djokovic, der i sidste uge vandt Cincinnati Open, var storfavorit til også at gå hele vejen i US Open, der i så fald ville have været hans 18. Grans Slam-titel i karrieren.

Novak Djokovic ved linjedommeren, der blev ramt.
Novak Djokovic var henne for at undskylde til linjedommeren.