Tennis

Zverev overvinder svær start og er i US Open-semifinale

Alexander Zverev spillede sig tirsdag aften i US Open-semifinalen Al Bello / Ritzau Scanpix

Borna Coric vandt første sæt, men tabte de tre næste til Alexander Zverev, der nærmer sig grand slam-finale.

Tyskeren Alexander Zverev er bare en sejr fra sin første grand slam-finale. Sent tirsdag dansk tid banede han sig vej til semifinalen i US Open med en sejr i fire sæt mod kroaten Borna Coric.

Den femteseedede tysker vandt kvartfinalen med 1-6, 7-6, 7-6, 6-3.

Det er første gang, at den 23-årige Zverev når semifinalen i US Open. Tidligere på året lavede han sit hidtil bedste grand slam-resultat med semifinalen i Australian Open.

Coric bedst fra start

Ligeledes 23-årige Coric begik sit største grand slam-resultat med denne kvartfinale i New York.

Coric, der var seedet som nummer 27, havde inden kvartfinalen besejret Zverev i tre ud af fire indbyrdes møder, og kroaten tog også teten fra begyndelsen på Arthur Ashe Stadium.

Borna Coric brød til både 3-1 og 5-1 og servede sættet hjem til 6-1 efter bare 25 minutters spil.

Zverev kom bedre med i andet sæt, men mistede så momentum. Ved stillingen 2-2 førte tyskeren 40-0 i egen serv, men smed det helt væk og blev brudt til 2-3.

Men Zverev mandede sig op. Fra den kritiske stilling 2-4 tog han tre partier i træk og brølede højt i forløsning. Den blev kun større, da han vandt sættet i tiebreak og igen gjorde kampen helt lige.

Tredje sæt blev en næsten tro kopi. Begge spillere brød tidligt i sættet, og derfra holdt de serv, så aktørerne igen måtte ty til afgørelse i tiebreak.

Zverev havde vundet den første 7-5, men var helt suveræn i tredje sæts tiebreak, som tyskeren vandt 7-1.

I fjerde sæt havde Coric tre breakbolde ved stillingen 2-2, men Zverev afværgede alle og kom på 3-2, og så var det i stedet tyskeren, der brød til 5-3 med et fornemt passérslag.

Efterfølgende servede Zverev sejren i hus på partiets tredje matchbold.

Busta i semifinalen

Den spanske tennisspiller Pablo Carreño Busta var i store problemer, da han natten til onsdag spillede sig videre til semifinalen ved US Open.

I femsætssejren på 3-6, 7-6, 7-6, 0-6, 6-3 over den hårdtslående canadier Denis Shapovalov kæmpede spanieren med rygsmerter og indkasserede desuden et såkaldt æg.

Alligevel lykkedes det efter godt fire timers spil at spille sig videre.

- Jeg er ødelagt, men jeg er meget glad efter den her kamp - det her slag, siger Pablo Carreño Busta.

Spanieren tabte første sæt, men han viste god moral, da han bragte sig foran med 2-1. Både andet og tredje sæt vandt Carreño Busta efter tiebreak.

Men så tog hans spil et stort dyk, og han tabte fjerde sæt 0-6. På det tidspunkt så det sort ud. Alligevel fik han rejst sig og vandt det femte og afgørende sæt med 6-3.

- Jeg var en smule heldig derude, indrømmer den 29-årige spanier, der rangerer som nummer 27 i verden.

Det er anden gang, at han er i semifinalen i US Open. I 2017 spillede han sig også ind blandt turneringens fire sidste deltagere.

Dengang tabte Pablo Carreño Busta til sydafrikaneren Kevin Anderson, der senere blev besejret af Rafael Nadal i finalen.

Spanieren skal denne gang op mod tyske Alexander Zverev.

Carreño Busta var i fjerde runde involveret i kampen mod verdensetteren Novak Djokovic, der blev diskvalificeret for at ramme en linjedommer.