Tennis

Williams kæmper sig tilbage og er i US Open-semifinale

Serena Williams besejrer Tsvetana Pironkova og er dermed klar til semifinalen i US Open Jason Szenes / Ritzau Scanpix

Serena Williams er semifinaleklar i US Open efter sejr over Tsvetana Pironkova, der fik comeback efter tre år.

Tennisikonet Serena Williams er klar til semifinalen i US Open, men for tredje runde i træk måtte hun igennem tre sæt, inden avancementet var i hus.

Den 38-årige Williams tabte første sæt til den bulgarske overraskelse Tsvetana Pironkova, før hun sled sejren hjem med cifrene 4-6, 6-3, 6-2.

Dermed er hun bare to sejre fra at vinde sin 24. grand slam-titel i single, hvilket vil være en tangering af Margaret Courts rekord.

Ingen turneringer i tre år

Pironkova var i Wimbledon-semifinalen tilbage i 2010, men hun har slet ikke spillet turneringer de seneste tre år, efter hun er blevet mor.

Wimbledon i 2017 var hendes seneste turnering, og derfor ville det have været en sensation, hvis hun kunne spille sig frem til semifinalen i New York.

Hun var godt på vej mod Williams, men kræfterne slap mod amerikaneren.

Efter en lige start var det Pironkova, der første gang kom ovenpå med et servegennembrud. Det fik hun til stillingen 3-2 efter et parti med flere flotte vindere, afsluttende med en fra baghånden.

I egne servepartier var Pironkova yderst overbevisende og afgav ingen breakbolde, og der var heller ingen slinger i valsen, da hun servede sættet hjem til 6-4 efter at have misset to sætbolde i Williams' parti forinden.

Da Pironkova også indledte andet sæt med et servegennembrud, begyndte det at trække op til en stor overraskelse, men så hidsede Williams sig op.

Der kom mere kraft i amerikanerens serv, og hendes verbale fremtoning fik også et nøk op, da hun prompte brød tilbage til 1-1.

Maratonsæt

Derpå var der stillingskrig i sættet, men Williams satte sig på det, da hun brød sikkert til 5-3 for derefter at serve sættet hjem med et es.

Første parti i tredje sæt blev en maraton, men da Williams endte med at bryde til 1-0, var det svært at se Pironkova komme tilbage.

Det skete da heller ikke. Williams brød nok engang til 5-2 og servede efterfølgende sejren hjem med et rent parti.

Azarenka udraderer belgier og er klar til storkamp mod Williams

Hviderussiske Victoria Azarenka blev senere natten til torsdag klar til semifinalen i turneringen.

Med en sejr på 6-1, 6-0 strøg hun natten til torsdag dansk tid forbi 16.-seedede belgiske Elise Mertens, som ikke kunne stille meget op.

Kun en time og 13 minutter tog kvartfinalekampen således.

I semifinalen venter amerikanske Serena Williams, og det bliver dermed to tidligere verdensettere, som tørner sammen.

- Det kan ikke blive meget bedre, sagde Azarenka på banen efter kampen mod Mertens.

- Jeg glæder mig så meget til det her, for Serena er både en ven og en stor mester.

Glæden var stor hos Victoria Azarenka.

Den normalt solide Elise Mertens var chanceløs mod Azarenka, der lod til at nyde hvert sekund af kampen.

Flere gange under sidebytte kunne man se 31-årige Azarenka smile og bevæge sit hoved i takt med musikken i det stort set tomme stadion.

Da Mertens på matchbolden sendte en baghånd i nettet, var Azarenkas første grand slam-semifinale siden 2013 en realitet.

Fortsætter den gode form

At hviderusseren var i god form inden US Open, stod allerede klart, da hun vandt Western & Southern Open for lidt over en uge siden.

Men Azarenkas vej tilbage til toppen har været alt andet end lige, siden hun i 2012 og 2013 vandt Australian Open to gange, i perioder lå nummer et i verden og jævnligt var at finde blandt de bedste fire i grand slam-turneringerne.

De efterfølgende år gled hun ned ad ranglisterne, og i 2017 gik Azarenka glip af det meste af tennissæsonen på grund af en strid om forældremyndigheden til sin søn.

Det år sluttede hun som nummer 208 i verden.

Selv om Azarenka lader til at være ovenpå igen, venter en enorm opgave i den kommende kamp mod Serena Williams.

Amerikaneren er på jagt efter sin 24. grand slam-titel i single, hvilket vil være en tangering af Margaret Courts rekord, og Williams har vundet 18 af de to spilleres 22 møder.

Begge forsøger de i øvrigt at vinde deres første grand slam-turnering efter at være blevet mødre.