Tennis

Dominic Thiem vinder sin første grand slam-titel

Dominic Thiem fejrer sejren i US Open. Al Bello / Ritzau Scanpix

Dominic Thiem gjorde comeback og strøg hele vejen til tops ved US Open efter en sejr over Alexander Zverev.

Den østrigske tennisspiller Dominic Thiem sikrede sig natten til mandag dansk tid karrierens første grand slam-titel.

Det skete, da den 27-årige Thiem besejrede tyskeren Alexander Zverev i US Open-finalen.

Sejrscifrene lød på 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 (8-6).

Thiem havde vundet syv af sine ni tidligere kampe mod Zverev, men den 2.-seedede østriger kom voldsomt bagud fra start mod den 5.-seedede tysker foran de tomme tribuner på Arthur Ashe Stadium.

Stort comeback af Thiem

Tyskeren, der ligger nummer syv på verdensranglisten, havde godt styr på sin østrigske modstander, der er nummer tre i verden, og han skulle kun bruge en halv time på at tage første sæt.

I andet sæt blev Thiem brudt i både sit andet og tredje serveparti, og Zverev kom dermed foran 4-1. Thiem fik selv brudt senere i sættet, men det lykkedes ikke for ham at komme helt tilbage i sættet, der også gik til Zverev.

Alexander Zverev fik en rigtig fornuftig start på finalen.

Men så vågnede Thiem op, og han tog herefter de tre næste sæt i en nervepirrende og fuldstændig fantastisk tenniskamp, hvor det til sidst var et spørgsmål om "last man standing", som en tv-kommentator udtrykte det.

Alexander Zverev havde ellers chancen for at serve sejren hjem ved 5-3 i femte og afgørende sæt, men så brød Thiem igen to gange og skaffede sig en føring på 6-5 og havde selv chancen for at serve kampen hjem. Zverev svarede dog igen med finalens 15. servegennembrud.

Tiebreak i femte sæt

Den medrivende finale måtte derfor afgøres i tiebreak. Her udnyttede Thiem sin tredje matchbold og vandt 8-6. Kampen endte med at vare fire timer og et minut.

Det er første gang siden 2004, at det lykkes en herrespiller i en grand slam-finale at gøre comeback og vende 0-2 til 3-2. I en US Open-finale er det ikke sket siden 1949.

- Jeg ville ønske, at vi kunne have to vindere i dag. Vi fortjente det begge, sagde Thiem efter kampen henvendt til sin ven og tennisrival 23-årige Alexander Zverev.

Thiem og Zverev omfavner hinanden efter kampen.

Også for Zverev stod karrierens første grand slam-titel på spil i søndagens finale i New York City.

- Du er fantastisk, og du fortjener det, og det kommer til at ske en dag, sagde Dominic Thiem trøstende.

Turneringen ved US Open er blevet afviklet uden tilskuere på grund af coronapandemien. Den har blandt andet fået Rafael Nadal til at blive væk. Et andet stort tennisnavn, Roger Federer, har heller ikke deltaget i grand slam-turneringen. Det skyldes en knæoperation, som har holdt tennisstjernen ude.

Desuden blev verdensetteren Novak Djokovic diskvalificeret tidligere i turneringen, da han ramte en dommer med en bold.

Ikke siden 2014, hvor kroaten Marin Cilic vandt US Open, har en mandlig spiller vundet sin første grand slam-titel.