Tennis

Holger Rune tager karrierens første professionelle sejr

17-årige Holger Rune slog den femteseedede hollænder i finalen på grusunderlaget i schweiziske Klosters.

Efter fire tresætssejre på stribe i ITF-turneringen i schweiziske Klosters skulle det danske tennistalent Holger Rune kun bruge to sæt på at sikre sig karrierens første professionelle titel i finalen.

I slutkampen tog den 17-årige dansker en flot skalp, da han med solidt spil og cifrene 6-4, 6-2 slog den 20-årige hollænder Jesper De Jong, der rangerer som nummer 368 på verdensranglisten.

Selv var danskeren inden turneringen rangeret som nummer 725 og kan med sin alder faktisk stadig spille juniortennis - sågar også næste år. Han har dog valgt at satse 100 procent på seniortennis allerede.

Holger Rune har tidligere vist, at han trives godt på grusunderlaget. Det gjorde han eksempelvis sidste år, hvor han vandt juniorernes udgave af grand slam-turneringen French Open på det parisiske grus.

God, dansk start

Trods rollen som undertippet var Holger Rune godt spillende fra start i søndagens finale, hvor han ved et par lejligheder var tæt på at bryde De Jongs serv tidligt.

Hollænderen formåede dog at afværge problemerne helt frem til stillingen 4-4, hvor Rune spillede sig frem til to breakbolde.

Han udnyttede den første, da Jesper De Jong sendte bolden i nettet.

Danskeren fik muligheden for at serve første sæt hjem, og den chance lod han ikke glide sig af hænde.

Sættabet så ud til at sætte sig hos Jesper De Jong, som kom helt skævt fra start i andet sæt.

Han lavede flere fejl med baghånden, mens Holger Rune fortsatte det solide spil fra baglinjen. Det kunne De Jong ikke dæmme op for.

Holger Rune brød straks hollænderens serv, og da han også brød til 3-0, duftede det for alvor af dansk triumf.

De Jong havde muligheden for at tage det ene brud tilbage med en breakbold kort efter, men Holger Rune holdt hovedet koldt og bragte sig på 4-0.

Der kom kortvarigt spænding, da Rune blev brudt til 2-4, men han slog straks tilbage med et brud til 5-2, hvorefter han servede titlen hjem.

En god forhånd fulgt op af en stærk flugtning satte matchbolden op, hvor De Jong afsluttede kampen med en flugtning i nettet.