Tennis

Verdens bedste tennisspiller vinder golfturnering

Ashleigh Barty er i øjeblikket nummer ét på kvindernes verdensrangliste i tennis. Greg Wood / Ritzau Scanpix

Verdens nummer ét i tennis, Ashleigh Barty, byttede for en stund ketsjeren ud med en golfkølle og endte med at vinde et golfmesterskab i hjemlandet.

Det er ikke alle, der stiller sig tilfreds med at være verdens bedste kvindelige tennisspiller. Og når man alligevel ikke skal forsvare sit French Open-trofæ, hvorfor så ikke vinde en golfturnering i hjemlandet Australien.

Det lyder vildt, men det er lige nøjagtig, hvad verdens nummer ét i kvindetennis, Ashleigh Barty, har gjort.

Søndag havde den 24-årige australier nemlig skiftet ketsjeren ud med en golfkølle, da hun vandt det kvindelige mesterskab ved Brookwater Golf Club tæt på Brisbane på den australske østkyst. Det skriver britiske BBC.

Ashleigh Barty, der også er tidligere professionel cricketspiller, vandt med 7-5 i finalen ved Brookwater Golf Club.

Det er ikke første gang, at Ashleigh Barty prøver kræfter med golfen. Hendes far har tidligere repræsenteret Australien som amatørspiller, ligesom hendes kæreste er PGA-praktikant ved det selvsamme sted, hvor hun netop har vundet en turnering.

Louis Dobbelar, vinderen af mændenes mesterskab ved turneringen, er ikke tvivl om, at verdensetteren ville kunne klare sig i professionel golf.

- Hun har alle de værktøjer, der skal til. Hvis hun er frisk på det, så er jeg sikker på, hun kunne gøre det. Hun har et godt slag, som ligger hende naturligt fra tennis, siger han til AAP ifølge BBC.

Bekymringer vedrørende den nye coronavirus gør, at tennisfans må kigge langt efter Ashleigh Barty i dette års French Open, som begynder 27. september i Paris. Hun har nemlig meldt afbud til grand slam-turneringen.