Tennis

- Jeg er ekstremt glad og taknemmelig, siger Tauson

Clara Tauson har kvalificeret sig til sin første Grand Slam-turnering som seniorspiller. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Tenniskometen Clara Tauson jubler efter at have vundet tre kvalifikationskampe og spillet sig videre til sin første Grand Slam som senior.

- Jeg glæder mig helt vildt til at spille videre i Roland Garros i næste uge.

Så simpelt kan det siges fra tennisspilleren Clara Tauson, efter den 17-årige dansker fredag eftermiddag vandt sin kvalifikationsfinale ved French Open, som i tennisverdenen går under navnet Roland Garros.

Regnvejrspauserne var naturligvis lidt ærgerlige, for jeg var godt spillende op til dem begge

Clara Tauson

Dermed er hun klar til sin første hovedturnering som seniorspiller i en Grand Slam.

- Jeg er naturligvis meget, meget glad for at have kvalificeret mig. Mit team og jeg håbede, at det kunne lade sig gøre, men vi vidste naturligvis også, at det ville blive vanskeligt. Så jeg er bare ekstremt glad og taknemmelig for, at det lykkedes, siger Tauson til TV 2 SPORT.

Ærgerlig over regnvejrsafbrydelser

For at nå det fineste selskab i French Open skulle Clara Tauson igennem tre kvalifikationskampe. Efter imponerende bedrifter i de første to kampe fuldendte hun et par gode dage ved at slå verdens nummer 200, Ivana Jorovic, i den afgørende kamp med 7-6, 6-4.

- Jeg lykkedes med at spille mit eget spil i hovedparten af kampen, så det er jeg rigtig godt tilfreds med. Jeg holdt hovedet koldt hele vejen igennem og formåede at vinde første sæt, selvom jeg var bagud 5-6.

Kvalifikationsfinalen blev undervejs afbrudt flere gange af regnvejr, men det lod ikke til at slå danskeren ud. Specielt den anden regnvejrspause ved 3-2 i andet sæt kom hun stærkt ud fra, hvor hun buldrede videre.

- Regnvejrspauserne var naturligvis lidt ærgerlige, for jeg var godt spillende op til dem begge, men jeg formåede at holde roen og slappe af i pauserne og samtidig fokusere på den opgave, jeg var i gang med.

Særligt tilfreds med bestemt ting

Foruden billetten til Grand Slam-turneringen er hun også garanteret 446.000 kroner, som spillerne får, hvis de taber i første runde.

- Roland Garros har indtil videre været en rigtig god og lærerig oplevelse for mig. Jeg er meget tilfreds med, hvordan jeg har håndteret kampene. Nogle af kampene bølgede lidt frem og tilbage, så jeg er særligt tilfreds med, hvordan jeg agerede under momentumskift, og hvordan jeg håndterede kampene, som de udviklede sig.

Clara Tauson møder i første runde af French Open verdens nummer 25, Jennifer Brady. Danskeren fortæller dog, at hun i første omgang ikke har kigget på lodtrækningen til hovedturneringen, men at hun i stedet er på vej til endnu en coronatest. Herefter venter en god middag med resten af teamet, så der også bliver tid til at nyde sejrene i kvalifikationen og slappe af.