Tennis

Tauson møder amerikaner i "sit livs form" i Grand Slam-debut

Jennifer Brady bliver Clara Tausons modstander i første runde af French Open. Jason Szenes / Ritzau Scanpix

Den danske tenniskomet skal op imod Jennifer Brady i første runde i French Open.

Clara Tauson får amerikansk modstand i sin første kamp på tennissportens største scene.

Jennifer Brady venter i første runde i French Open, den danske tenniskomets første Grand Slam på seniorniveau. Det fremgår af turneringens hjemmeside.

Det er en formstærk amerikaner, 17-årige Tauson skal op imod. Brady har efter genoptagelsen af tennissæsonen efter coronapandemien vundet en WTA-turnering i amerikanske Lexington.

- Jennifer Brady har spillet sit livs bedste tennis i denne sæson, hvor hun vandt karrierens første store titel i Lexington. Og Brady har lige vist fremragende spil ved US Open, hvor hun nåede frem til semifinalen, siger TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen og tilføjer:

- Der er dog en lille fordel for Clara Tauson, fordi hun har spillet og vundet masser af kampe på europæisk grus i de seneste måneder, mens Brady ikke har spillet en eneste gruskamp i år i Europa. Og Brady har heller ikke de store succesoplevelser med ind til kampen, for hun har ikke vundet mange kampe til French Open, hvor amerikaneren kun har vundet to kampe i hovedturneringen i Paris i de seneste tre år.

Slår hårdt

Brady er meget hårdtslående spiller med farlige slag fra især forhånden, hvor hun leverer mange vinderslag, som overrumpler modstanderne.

I forrige uge nåede hun så semifinalen i sit hjemlands Grand Slam-turnering, US Open, hvor Brady måtte se sig slået af Naomi Osaka, der endte med at vinde det hele.

25-årige Jennifer Brady ligger nummer 25 på verdensranglisten, hendes højeste placering i karrieren. Hun er seedet som nummer 21 i French Open, der begynder søndag. Clara Tauson er nummer 187 på verdensranglisten.

Det er endnu uvist, præcis hvornår Brady og Tauson mødes.

Clara Tauson sikrede sig tidligere fredag en billet til French Open, da hun tog sin tredje sejr i kvalifikationsturneringen til den franske Grand Slam ved at vinde over serbiske Ivana Jorovic.