Tennis

Clara Tauson slået ud af French Open

17-årige Clara Tauson er færdig ved French Open, der er hendes første Grand Slam-turnering som senior.

Anden runde blev endestationen for danske Clara Tauson, der er ude af French Open 2020.

Det var 17-årige Tausons første Grand Slam-turnering som senior.

  • Clara Tauson - Danielle Rose Collins: 2-6, 3-6
  • Collins møder Kristyna Pliskova eller Garbiñe Muguruza i tredje runde
  • Tausons præmiepenge ved French Open: 625.000 kroner

- Solen skinner desværre ikke på Clara Tauson i Paris, som havde det svært for allerførste bold. Danielle Collins spillede klogt og varieret, og hun udnyttede, at Tauson havde det svært, når hun servede, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- Det var desværre tydeligt at se, at Tauson mistede fart og længde i sine slag i anden sæt, hvor hun ikke kunne bevæge sig ordentligt hen til boldene på grund af smerter i baglåret. Men det var en fantastisk flot turnering i Paris, hvor Clara Tauson har vist, at hun sagtens kan spille lige op med spillere fra top-100 - eller ja - top-50 i verden.

Referatet er skrevet af ritzau:

Efter den imponerende åbningssejr over verdensranglistens nummer 25, Jennifer Brady, kunne Tauson ikke fastholde det høje niveau i torsdagens kamp.

Clara Tauson spillede med en forbinding om sit venstre lår, og det var tydeligt, at skaden hæmmede hende.

Det kom til at præge kampen mellem verdensranglistens nummer 57 og Tauson, der er nummer 188.

Modtog behandling undervejs

Collins var nådesløs i et første sæt, der blev præget af korte dueller. Amerikaneren bragte sig foran 2-0. Tauson fik udlignet til 2-2, inden Collins vandt de næste fire partier.

Efter at danskeren havde tabt første sæt klart, fik hun i opholdet mellem første og andet sæt behandling af en fysioterapeut og modtog nogle smertestillende piller.

Med stive bevægelser lykkedes det at holde serv og derefter bryde Collins, så hun var foran med 2-0, men herefter tog amerikaneren over og vandt de næste fire partier.

Da Danielle Collins bragte sig foran 3-2 var det med en listig stopbold helt oppe ved nettet, som den halvskadede Tauson var uden chance for at nå hen til.

Trods tydelige smerter havde Tauson sat sig for at spille kampen til ende, og det lykkedes at få reduceret til 3-4 ved at holde serv.

Collins tog det næste parti, men det var som om, at nervøsiteten ramte hende, da kampen skulle afgøres. Trods flere krampagtige slag lykkedes det alligevel Collins at slutte kampen af med endnu et servegennembrud.

Clara Tauson havde spillet sig vej ind i hovedturneringen i Paris gennem kvalifikationen. Grand Slam-debuten sikrer hende en præmiechek på 625.000 kroner, og dermed har Tauson mere end fordoblet sine samlede præmiepenge.