Tennis

Løchte er i French Open-kvartfinale med tysk makker

Frederik Løchte spllede med sin makker sig videre til kvartfinalen i French Open. (Arkivfoto) Claus Fisker / Scanpix Denmark

Frederik Løchte Nielsen og Tim Pütz vandt deres kamp i tredje runde af French Open mod femteseedet par.

Den dansk-tyske herredouble i French Open fortsætter med at imponere.

Søndag vandt Frederik Løchte Nielsen og makkeren Tim Pütz sin kamp i tredje runde over det femteseedede par Ivan Dodig og Filip Polásek i tre sæt.

Løchte-doublen sejrede med cifrene 7-5, 5-7, 6-4 og er dermed klar til kvartfinalen i grand slam-turneringen.

Kan møde de førsteseedede

Det er første gang, at Løchte er i kvartfinalen i grusturneringen.

Her skal doublen møde den førsteseedede herredouble i skikkelse af colombianerne Robert Farah og Juan Sebastián Cabal.

Farah og Cabal er på papiret en hård nød at knække. Sammen har de to sydamerikanere vundet både Wimbledon og US Open, mens det er blevet til en finaleplads i US Open.

37-årige Løchte kan også prale af en sejr i Wimbledon. Højdepunktet i danskerens doublekarriere kom i 2012, hvor han gik hele vejen sammen med makkeren Jonathan Marray i den engelske grand slam-turnering.

Tæt på at smide sejren

Søndagens sejr blev sikret efter 2 timer og 16 minutters tennis. Løchte og Pütz lagde ud med at bryde modstandernes serv til 1-0, men blev så selv brudt til stillingen 1-1.

Det var samtidig sidste servegennembrud, før Løchte og Pütz tiltvang sig et til 6-5 og selv servede sættet hjem.

Også andet sæt blev tæt, og her lykkedes det i sidste parti Dodig og Polásek at bryde til 7-5 med sættets eneste servegennembrud.

Tredje sæt gik i begyndelsen anderledes nemt for Frederik Løchte Nielsen og Tim Pütz, der hurtigt bragte sig på 4-0, før modstanderne kom på tavlen.

Så gik det pludselig lidt trægt for den dansk-tyske duo. De to modstandere kæmpede sig tilbage, og først på matchbold nummer fire kørte Løchte og Pütz sejren i hus.