Tennis

Djokovic rammer dommer for anden gang på en måned

Novak Djokovic kom til at ramme en dommer i hovedet under sin seneste kamp i French Open.  Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Verdensetteren Novak Djokovic blev ramt af et deja-vu, da han for anden gang på kort tid kom til at skyde en dommer ned.

Det gibbede i Novak Djokovic, da han kiksede et slag og sendte bolden ud mod linjedommeren i fjerde runde af French Open.

For en måned siden blev han smidt af US Open for at ramme en dommer, og nu var han minsandten ved at gøre det igen. Denne gang var det dog helt og aldeles uforsætligt, at bolden endte med at ramme linjedommeren lige i hovedet.

- Det var et meget akavet deja-vu. Jeg så, han havde et rødt mærke der, hvor bolden havde ramt ham. Jeg håber, han er okay. Han tog det på en god og heroisk måde, men han blev ramt, for jeg var tæt på, sagde Djokovic efter kampen ifølge SVT.

Uheldet i French Open skete i første sæt af kampen mod Karen Khachanov fra Rusland. Djokovic måtte strække sig for at nå en bold, men serberen nåede kun lige at sætte ketsjeren på, så bolden fløj ud mod sidelinjen. Her nåede linjedommeren slet ikke at reagere, før han blev ramt.

De kom sig dog hurtigt over uheldet, og Djokovic endte med at vinde 6-4, 6-3, 6-3. Det er 11. gang i træk, Djokovic spiller sig videre til kvartfinalen i French Open. Det er en bedrift, ingen andre spillere har opnået – heller ikke Rafael Nadal, der har vundet turneringen 12 gange i alt.

- Det var en hård kamp, og jeg er glad for, jeg lykkedes med at vinde i tre sæt, siger Djokovic.

I årets kvartfinale skal Novak Djokovic møde spanske Pablo Carreño Busta eller tyske Daniel Altmaier. Det bliver Djokovic' Grand Slam-semifinale nummer 47.

Smidt ud af US Open

Som nævnt er det anden gang på en måned, Novak Djokovic skyder en dommer ned. Mens det i French Open var et uheld, kunne serberen sagtens have undgået den meget omtalte episode i US Open.

Her sendte Djokovic bolden ned mod baglinjen efter et parti, og uden at sigte efter hende kom han til at ramme en dommer i halsen.

Novak Djokovic skyndte sig at undskylde episoden i New York.
Linjedommeren blev ramt i halsen, da Djokovic sendte en bold ned mod bagvæggen efter et parti.
Farvel og tak. Djokovic på vej ud efter at være blevet taberdømt.

Serberen gik straks hen for at undskylde til den kvindelige dommer, der havde lagt sig på jorden. Det fik dog ikke hoveddommeren til at holde hånden over Djokovic, der blev taberdømt og dermed sendt ud af turneringen.