Tennis

Småskadet Djokovic holder problemer for sig selv

Novak Djokovic var lettet efter at have spillet sig i kvartfinalen ved Franch Open trods lidt startvanskeligheder i kvartfinalen. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Verdensetteren døjer lidt med nakke og skulder, men han vil ikke afsløre mere over for sine rivaler.

Den topseedede serber, Novak Djokovic, er klar til semifinalen ved grand slam-turneringen French Open i Paris, selv om han måtte afgive første sæt i kvartfinalen mod spanieren Pablo Carreño Busta.

Verdensetteren kom flot stærkt tilbage og vandt kampen i fire sæt med cifrene 4-6, 6-2, 6-3 og 6-4.

Men alt var ikke perfekt for Djokovic, der hidtil i turneringen havde været aldeles suveræn og ikke afgivet et eneste sæt.

Den 17-foldige grand slam-vinder havde en skidt opvarmning, fortæller han, og det tog ham halvandet sæt at komme ovenpå igen.

- Jeg havde ikke meget energi i benene, og min bevægelse var ikke god, siger serberen, som overfladisk berører, hvad problemet var, ifølge Reuters.

- Jeg havde nogle problemer med nakken og skulderen. Men jeg vil ikke fortælle for meget om det.

Håber at komme tilbage på toppen

I semifinalen fredag venter grækeren Stefanos Tsitsipas, og han skal ikke forvente at blive klogere på, hvad der er galt med Djokovic' nakke og skulder.

- Jeg er stadig med i turneringen, så jeg vil ikke afsløre for meget, lyder det fra den 33-årige stjernespiller.

Djokovic vandt French Open i 2016 og er nu klar til sin tiende semifinale, hvor han håber at være mere fit end i kvartfinalen.

- Jeg forventer en virkelig, virkelig, virkelig hård kamp for os begge. Han er en stor fyr med en stor serv. Han har nogle våben - især forhånden og serven, siger Djokovic om sin græske modstander.

- Jeg håber, at jeg kan føle mig helt på toppen.

Med sejren over Carreño Busta fik Novak Djokovic samtidig en lille revanche for sit exit ved US Open i september.

Her var det netop i kampen mod spanieren, at Djokovic blev diskvalificeret for at ramme en linjedommer med en bold - vel at bemærke ikke under en duel.