Tennis

Holger Rune drømmer stort - vil slå Nadals vanvittige rekord

Holger Rune har endnu sin Grand Slam-debut som senior til gode, men det forhindrer ikke det unge stortalent i at drømme om Rafael Nadals rekorder.

Søndag eftermiddag sad det store danske tennishåb Holger Rune klistret til TV-skærmen.

Her kunne han se den spanske gruskonge Rafael Nadal skrive endnu et kapitel i sin imponerende historiebog i French Open, som spanieren vandt for utrolige 13. gang i karrieren.

En præstation, der, fristes man til at sige, naturligvis aldrig har været set før. Den vanvittige rekord af spanske Nadal har 17-årige Holger Rune rettet kikkerten i mod.

- Nadal er virkelig inspirerende og så fed en karakter. Jeg arbejder hver dag på at kunne blive lige så god som ham, siger danskeren til TV 2 SPORT.

- Jeg er ikke på hans niveau endnu. Der er stadig noget vej, men jeg tror på, at jeg kan slå hans rekord.

Første mål på vej mod rekorden er sat

Den unge dansker har da også bevist sit store potentiale på det røde underlag, da han sidste år vandt juniorudgaven af den franske Grand Slam.

Derudover nåede Holger Rune også førstepladsen på verdensranglisten for juniorer.

Lige nu ligger drømmen om Nadals rekorder dog et pænt stykke ude i fremtiden. Det helt store gennembrud som seniorspiller venter fortsat på Holger Rune, der i øjeblikket frister en tilværelse som nummer 551 i verden.

- Jeg har lige talt om målsætninger med min træner. Om et år skal jeg være i top-100. Om to år skal jeg så være med helt i toppen, lyder den ambitiøse udmelding fra Holger Rune.

- Jeg tror på det. Jeg ved, hvad der skal til. Det bliver ikke let, og det er masser af hårdt arbejde.

Træner forbløffet over 'vanvittig' rekordjagt

Til den tid vil det danske tennises være fyldt 19 år. Samme alder havde Rafael Nadal, da han tog sin første af nu 100 sejre ved French Open og vandt den første af de historiske 13 titler i Paris.

Og selvom den tidligere topspiller Kenneth Carlsen, som én af trænerne for Holger Rune har været med til at sætte målsætningen om at få den unge dansker i verdenstoppen indenfor to år, er det ikke ham, der har fået Holger Rune på rekordjagt.

- Det er noget af en rekord at ville slå. Nadal er ikke engang færdig endnu, og han har potentialet til at vinde endnu flere titler. Så han skal da virkelig spille godt, siger en storsmilende Kenneth Carlsen, der også fungerer som tennisekspert på TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig skal man have nogen mål, men at slå 13 titler ved French Open, det er fuldstændig vanvittigt. Jeg vil ønske, alt hvad jeg kan, at Holger kan slå den rekord.

Uanset målene og drømmenes størrelse er den tidligere topspiller dog ikke i tvivl om, at hans protegé kan drive det rigtig langt.

- Jeg tror, han har potentialet til at vinde Grand Slam-turneringer. Han har også potentialet til at blive nummer et i verden. Om det så kan blive til rekorder... det ved jeg ikke, men det skal da være en motivationsfaktor.

Rafael Nadal kan med søndagens sejr i French Open ikke kun prale af endnu en titel ved French Open.

Trofæet var den 34-årige spaniers 20. i Grand Slams. Dermed kommer han op på siden af rivalen Roger Federer, som den mandlige spiller i historien med flest af de ikoniske titler.