Tennis

Coronaramt topspiller undersøges for at flygte ud af Rusland i privatfly

 Sam Querrey beskyldes for at have flygtet ud af Rusland.  Pool / Ritzau Scanpix

Tennisforbundet ATP oplyser, at de i øjeblikket undersøger en spiller for at have forbrudt sig mod de gældende coronarestriktioner.

Restriktionerne for at undgå yderligere spredning af coronavirus er mange og forskellige, alt efter hvor man befinder sig.

Et af de tiltag, der benyttes verden over, er isolation til de personer, der smittes med virussen.

I Rusland blev tennisspilleren Sam Querrey mandag isoleret, da han testede positiv for coronavirus under ATP-turneringen St. Petersburg Open. Men det var ikke lang tid, han forblev på sit hotelværelse.

Allerede dagen efter valgte amerikaneren, der er nummer 49 på verdensranglisten, at forlade sit hotelværelse. Det skriver turneringen på sin hjemmeside.

- Sam Querrey, der blev identificeret på overvågningskameraerne, forlod hotellet med sin familie 13. oktober klokken 05.45 uden at informere receptionen. Querrey har forklaret en ATP-repræsentant, at han forlod Rusland med et privatfly, skriver turneringen i en pressemeddelelse.

Querrey, hans kone og barn afleverede alle en negativ test, da de 7. oktober ankom til Rusland. Men da de blev testet fire dage senere inden starten på turneringen, var resultatet, at alle tre var smittet med covid-19. Resultatet var det samme, da de senere samme dag blev testet igen.

Arrangørerne trak omgående den 33-årige amerikaner ud af turneringen og sørgede for, at Sam Querrey blev isoleret i en privat suite på et hotel i Sankt Petersborg. Men det var tilsyneladende ikke godt nok.

Tennisjournalisten Ben Rothenburg skriver på Twitter, at Sam Querrey og familien er fløjet til et unavngivent europæisk land, hvor man ikke behøver at fremvise en negativ test for at komme ind i landet.

Undersøges af tennisforbundet

ATP, der er turneringsserien for de bedste mandlige tennisspillere, vil ikke bekræfte, at der er tale om Sam Querrey. Men ifølge The Guardian bekræfter ATP, at de i øjeblikket undersøger en hændelse, hvor en spiller skulle have forbrudt sig mod restriktionerne i Sankt Petersborg.

- ATP har kendskab til en hændelse, hvor en spiller har begået et alvorligt brud på protokollerne i forhold til covid-19 under denne uges St Petersburg Open, skriver de i en e-mail til den britiske avis.

Tennissporten vendte i august tilbage efter at have været lukket ned siden marts, men allerede inden genstarten var flere tennisstjerner under hård beskydning for ikke at tage virussen alvorligt.

Stjerner tog ikke coronavirus alvorligt

Verdensranglistens nummer ét, Novak Djokovic, og flere andre topspillere blev i juni testet positiv, efter de havde deltaget i festligheder under en invitationsturneringen Adria Tour i Serbien.

Da sporten så officielt vendte tilbage, var det under strenge restriktioner. Spillere, trænere, dommere og andre personer med tilknytning til de forskellige turneringer opholder sig i såkaldte bobler, hvor de i videst muligt omfang undgår kontakt til andre mennesker.

Selvsamme personer bliver testet både før og under turneringerne for at være sikre på, at smitten ikke tages med ind i boblerne.

På ATP-touren resterer der ni turneringer i resten af 2020 - heriblandt sæsonfinalen i november.