Tennis

Djokovic ydmyget - kommentatorer chokerede over verdensetters kollaps

Det blev alt andet end en god aften for Novak Djokovic, da han spillede kvartfinale ved ATP-turneringen i Wien.

Det, der lignede en walkover for Novak Djokovic, endte med at blive et serbisk mareridt.

Ved ATP-turneringen i Wien tabte verdensetteren meget overraskende med 2-6, 1-6 til den useedede italiener Lorenzo Sonego i kvartfinalen.

Kampen varede blot en time og ti minutter. Heller ikke bookmakerne havde levnet Sonego mange chancer. Før kampen gav italieneren op mod 20 gange pengene ved sejr.

Undervejs lavede Djokovic 25 uprovokerede fejl og bare 7 vindere. Det klare nederlag kommer da også bag på TV 2 SPORTs tennisekspert, Kenneth Carlsen.

- Det er fuldstændig uhørt, at han har sådan nogle statistikker. Det er helt væk, siger Kenneth Carlsen.

En holdning, der bakkes op af TV 2 SPORTs tenniskommentator Henrik Jensen, der sammen med Carlsen kommenterede opgøret.

- Jeg kan ikke mindes, at der har været en spiller, som har ligget nummer 1 i verden, der har tabt så stort til en modstander, der ikke er blandt de 40 bedste i verden. Slet ikke i en kvartfinale, lyder det fra Henrik Jensen.

Den bedste kamp i karrieren

Lorenzo Sonego var naturligvis lykkelig efter den flotte sejr, som han ikke tøvede med at sætte store prædikater på efterfølgende.

- Det er helt sikkert den bedste sejr i mit liv. Novak er den bedste i verden. Jeg spillede så godt. Det er utroligt, lød det fra Sonego i vinderinterviewet efter kampen.

Lorenzo Sonego var verdensetteren overlegen i kvartfinalen.

Og serberen selv tøvede heller ikke med at rose sin undertippede modstander.

- Han fejede mig bare af banen. Han var bedre i alle dele af spillet. Det var en meget dårlig kamp fra min side, men en fantastisk kamp af ham. Han fortjente det helt sikkert, siger Djokovic.

Trist at se ham sådan

Novak Djokovic spillede undervejs med en opgivende attitude, og han havde derfor ikke den vanlige vinder-udstråling.

Netop det lagde Kenneth Carlsen da også mærke til.

- Djokovic var der overhovedet ikke. Jeg synes, at det er lidt trist, når man ser nummer 1 i verden - ikke bare spille på den her måde, men også agere sådan her. Det så ikke godt ud, siger eksperten.

Serberen havde inden opgøret kun tabt én reel kamp i år. Det var ved French Open til Rafael Nadal. Derudover har han et nederlag ved US Open, hvor han blev taberdømt for at skyde en bold efter en linjedommer. I juni tabte han ligeledes en opvisningskamp.

Med sejren er Sonego klar til semifinalen mod vinderen af opgøret mellem Grigor Dimitrov og Daniel Evans, som også spilles fredag aften.