Tennis

Tauson skaber stor overraskelse

Clara Tauson skabte en stor overraskelse sent fredag aften. Anne-christine Poujoulat / Ritzau Scanpix

Clara Tauson vandt over topseedede Shelby Rogers i anden runde i Texas. Det er en af Tausons største bedrifter som seniorspiller.

Danske Clara Tauson skabte sent fredag aften en kæmpe overraskelse, da hun slog amerikaneren Shelby Rogers i anden runde af ITF-turneringen W80 Tyler i Texas.

Kampen mellem nummer 58 og nummer 157 på verdensranglisten endte 7-5, 5-7, 3-6.

Nogle timer senere blev Tauson dog slået ud af turneringen, da hun tabte til Ann Li i kvartfinalen.

En af Tausons største sejre

Nederlaget natten til lørdag tager dog intet fra den præstation, det danske tennistalent leverede mod Shelby Rogers.

Med sin placering som nummer 58 på verdensranglisten var den 28-årige Rogers topseedet i turneringen. Modsat måtte Tauson spille sig gennem kvalifikationsturneringen for at få adgang til hovedturneringen i Texas.

Rogers, der tidligere i år har slået stjerner som Serena Williams og Petra Kvitova, vandt første sæt, men samlet set var Clara Tauson bedst i de tre timer, kampen varede.

Sejren er isoleret set en af de største bedrifter, Tauson har præsteret som seniorspiller. At den falder i Tausons første turnering efter Grand Slam-debuten i French Open gør det kun endnu mere imponerende, at verdens nummer 157 igen besejrer en spiller, der rangerer langt højere.

Slået ud i to sæt

Men alting har som bekendt en ende, og for Clara Tausons vedkommende blev kvartfinalen i Texas den sidste kamp i turneringen.

Natten til lørdag tabte danskeren 6-3, 7-5 til Ann Li, der rangerer som nummer 112 i verden.

Ann Li var seedet som nummer syv i turneringen, men efter sejren over Tauson er hun blandt de fire, der skal spille semifinaler:

  • Ann Li - Greetje Minnen
  • Catherine Cartan Bellis - Marta Kostyuk