Tennis

Kyrgios fortæller om depression: - Jeg var et mørkt og ensomt sted

Nick Kyrgios har ikke været i kamp, siden udbruddet af coronavirus satte en stopper for al tennis i marts.

Han er en af de mest omtalte personer i tennisverdenen, Nick Kyrgios.

Oftest skyldes det ikke resultaterne, men i stedet opførslen både på og uden for banen. En af de mere bemærkelsesværdige episoder skete i sommeren 2019, hvor han i et raserianfald kaldte dommeren for "den værste nogensinde".

Udbruddet, som skete under turneringen Cincinnati Masters, kostede en karantæne på 16 uger og en stor bøde.

Nu åbner den kontroversielle australier op for tiden efter.

- Jeg røg ind i en depression, fordi jeg prøvede at være noget, jeg ikke er. Jeg var bange for at snakke med mennesker, fordi jeg troede, at jeg svigtede dem, fordi jeg ikke vandt nogen kampe, siger han til Sunday Telegraph ifølge BBC.

"Jeg var et mørkt og ensomt sted"

Episoden i Cincinnati var bare en blandt mange for Nick Kyrgios, der flere gange er blevet straffet for at udvise dårlig attitude.

I 2018 besluttede Nick Kyrgios sig for at gøre noget ved de mange negative sager og tale med en psykolog for at blive stærkere mentalt.

Australieren fortæller, at de mentale udfordringer var så store, at han til tider slet ikke havde lyst til at spille tennis.

- Jeg havde en følelse af, at ingen ønskede at kende mig som person, de ville bare kende mig som tennisspiller og udnytte mig. Jeg følte ikke, at jeg kunne stole på nogen. Jeg var et mørkt og ensomt sted.

- Jeg mistede glæden ved spillet, og jeg var ude af kontrol, siger Nick Kyrgios.

I denne sæson er det ikke blevet til mange kampe for den 25-årige australier. Han nåede at spille 10 kampe inden udbruddet af coronavirus satte en stopper for al tennis indtil august.

Men selvom tennissporten vendte tilbage med et særdeles komprimeret program, har Nick Kyrgios valgt ikke at stille op i én eneste turnering. Det har kostet ham adskillige pladser på verdensranglisten, hvor han nu er nummer 45.