Tennis

Tauson dropper gerne jul i Danmark - men venter stadig på afklaring

Den danske tennisspiller håber, at Australian Open bliver afviklet trods landets lukkede grænser.

17-årige Clara Tauson fik i 2020 Grand Slam-debut, og allerede i januar håber hun på at få chancen på tennissportens største scene igen.

Australian Open starter som udgangspunkt den 18. januar, men på grund af strenge coronarestriktioner og isolationsregler i landet er det endnu uvist, om turneringen bliver spillet.

Men kommer der grønt lys, er Tauson klar til at droppe julen i Danmark. Det vil nemlig kræve, at hun allerede er i landet den 14. december.

- Jeg håber, vi kan komme derud, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

- Hvis man skal det, skal man være der den 14. december. Det kunne være meget rart at finde ud af, om vi får lov til at spille eller ej. Det har vi stadig ikke fået at vide.

Lykkes det, vil hun i så fald også skulle fejre sin 18 års fødselsdag den 21. december på den anden side af jordkloden.

Underlig sæson

Australiens grænser er som udgangspunkt lukkede, og hvis man vil ind i landet, kræver det 14 dages karantæne på et hotelværelse. Og ingen andre steder, så spillerne vil ikke kunne træne i de 14 dage.

I slutningen af oktober udtalte Martin Pakula, der er minister for turisme, sport og events i staten Victoria, at han er meget fortrøstningsfuld i forhold til at få afviklet Australian Open.

2020-sæson blev hærget af coronapandemien, som medførte aflysning af en lang række turneringer. Det satte en brat stopper for danskerens indtog i seniortennis.

- Det har været en underlig sæson. Jeg kom rigtig godt ud i starten i februar og marts, hvor jeg vandt en turnering med en masse dygtige spillere, siger Tauson.

- Jeg har lært meget, men det var selvfølgelig ikke det år, jeg havde håbet på.

Højdepunktet

Kulminationen på den lange ventetid kom i september, hvor hun kvalificerede sig til French Open.

Og ikke nok med det.

I første runde overraskede hun stor ved at slå 21-seedede Jennifer Brady, der forinden havde spillet sig frem til semifinalen i US Open.

- French Open var helt klart højdepunktet. Det var en underlig turnering. Jeg kom og var glad for at være med, men havde egentlig også håbet, jeg kunne kvalificere mig ind og spille i første runde. Så blev det til lidt mere, siger Tauson.

- Det var min første top-100-sejr og så mod én, der lige havde været i US Open-semifinalen. Det var ikke lige, hvad jeg havde regnet med. Specielt ikke i sådan en lang kamp. Det viste mig selv og andre, at jeg sagtens kan spille de lange kampe mod rigtigt dygtige spillere. Det var helt klart højdepunktet.

Clara Tauson har spillet sig op som nummer 152 på verdensranglisten i 2020. Hun startede året som nummer 271.

Kvalifikationen til Australian Open starter den 14. januar.