Tennis

Holger Rune møder spiller i top-30: - Jeg skal forvente det hele

Tennistalentet Holger Rune møder lørdag verdens nummer 28, Benoit Paire, ved en invitationsturnering i Hørsholm.

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY viser kampene fra turneringen, der begynder klokken 12.30 lørdag og søndag.

Karrierens på papiret største opgave venter lørdag for Holger Rune ved invitationsturneringen UTR Leschly Nordic Masters i Hørsholm.

Her skal det 17-årige danske tennistalent møde franskmanden Benoit Paire, der aktuelt rangerer som nummer 28 på verdensranglisten, i lørdagens ene semifinale.

- Jeg har aldrig før mødt en top-100-spiller, så det bliver spændende at konkurrere på det plan, endda mod en spiller fra top-30. Det bliver en fed oplevelse foran et stort publikum, siger Holger Rune til TV 2 SPORT med henvisning til begivenheden i Hørsholm Rungsted Tennisklub, der er udsolgt lørdag.

Den 31-årige Paire er kendt som lidt af en boldvirtuos. Han mestrer de mest utrolige slag og er ikke bange for at bruge dem. Når han rammer sit højeste niveau, kan han ligne en top-5-spiller, men til gengæld har han også et skræmmende lavt bundniveau.

- Jeg skal forvente de hele. Han laver stopbolde, han slår den igennem benene, han er en showman. Han kan også blive sur, så jeg må forvente lidt af hvert.

Benoit Paire forklarer til TV 2 SPORT, at han vil prøve at vinde turneringen, men har samtidig respekt for Holger Rune.

- Jeg kan godt lide at prøve nogle mærkelige skud. Min baghånd er mit bedste våben, min forhånd er ikke er så god. Jeg kan ikke lide at tabe, og jeg kan ødelægge nogle ketsjere. Jeg kommer til at nyde at spille foran tilskuere igen, og jeg har noget, jeg skal forberede efter sidste sæson, siger han til TV 2 SPORT.

- Holger er ung, og han er god. Han har en god forhånd, og jeg tror, at han bliver en stor spiller. Det er en anden verden, de han kommer til nu. Han skal bare fortsætte med at udvikle sig.

Føler sig i god form

Netop det sidste kan blive Runes chance i semifinalen.

- Jeg går ind for at vinde turneringen, men mest af alt for at få en god kamp på det her niveau. Jeg føler mig i god form, og Paire har kæmpet lidt med sit spil efter coronapausen, så jeg synes, at jeg har en god chance for at vinde, siger han ifølge Ritzau.

- Men det bliver selvfølgelig svært, når Paire er så rutineret og har ligget højt på ranglisten i lang tid, siger Rune.

Danskeren har avanceret mere end 300 pladser på verdensranglisten de seneste tre måneder, så han nu er nummer 511.

Den anden semifinale lørdag står mellem danske Christian Sigsgaard og svenskeren Elias Ymer, der er nummer 202 i verden. Sigsgaard har ingen placering på verdensranglisten. Søndag spilles der finale og kamp om tredjeplads med en samlet præmiesum på 150.000 kroner.