Tennis

Federer trækker sig fra Australian Open

Det er snart et år siden, at Roger Federer har været i kamp, men målet er stadig et comeback for schweizeren.

Den schweiziske tennisstjerne Roger Federer stiller ikke op ved Australian Open næste år.

Årsagen er den 20-dobbelte Grand Slam-vinders fortsatte kamp med at komme sig ovenpå flere knæoperationer, der satte ham ud af spil i størstedelen af 2020.

Det oplyser hans talsmand i en meddelelse mandag.

- Roger har besluttet sig for ikke at stille op ved Australian Open 2021, siger Tony Godsick, der repræsenterer 39-årige Federer.

Har været med i 21 år i træk

Det er første gang siden 1999, at Roger Federer misser Australian Open. I 1999 formåede den dengang 17-årige Federer ikke at kvalificere sig til turneringen.

Schweizeren havde allerede på forhånd meldt ud, at det ville blive en kamp mod tiden at nå en ordentlig kampform. Det er altså ikke lykkedes.

Han er meget skuffet over, at han ikke kommer til Melbourne i 2021

Craig Tiley, direktør for Tennis Australia

Men Federer arbejder frem mod et comeback, efter at turneringen i Melbourne er blevet afviklet, fortæller Federers agent.

- Han har gjort stærke fremskridt de seneste måneder med knæet og sin form. Men efter at have vendt situationen med sit team er han kommet frem til, at den bedste beslutning på lang sigt vil være at vende tilbage til turneringstennis efter Australian Open, siger Tony Godsick.

"Federer er meget skuffet"

Federer havde ellers meldt sig som deltager ved Australian Open, der er blevet rykket til 8. februar på grund af australske coronarestriktioner. Normalt begynder Grand Slam-turneringen, som er kalenderårets første, i januar.

Australian Open har mandag bekræftet, at Roger Federer har trukket sig.

- Roger løb i sidste ende tør for tid til at nå at blive klar til anstrengelserne ved en Grand Slam-turnering, og han er meget skuffet over, at han ikke kommer til Melbourne i 2021, siger turneringsdirektør Craig Tiley.

Afslørede, at han kæmper med fysikken

Det vakte opsigt, da Federer i december til en prisuddeling fortalte, at han slider med fysikken.

Udmeldingen fik flere til at stille spørgsmålet, hvor længe legenden kan blive ved med at spille.

Selv om Federer misser Australian Open, har han stadig mulighed for at stille op ved blandt andet Wimbledon og OL til sommer. OL har han aldrig vundet.

Roger Federer var senest i kamp 30. januar, da han tabte semifinalen i netop Australian Open til Novak Djokovic.