Tennis

Frederik Løchte fejrer nytår i isolation på hotelværelse

En turnering i Tyrkiet koster Danmarks bedste doublespiller syv dages isolation på et hotelværelse.

Frederik Løchte Nielsen forlader Danmark på årets sidste dag, hvor han flyver til Tyrkiet for at holde en nytårsaften isoleret sammen med sin kone Ciara og deres søn Theodor.

Og her skal han fejre en meget stille nytårsaften, fordi den danske tennisspiller og familien ikke må forlade deres hotelværelse i de næste syv dage på grund af coronarestriktioner, som gør, at Frederik Løchte skal være i karantæne, inden han må deltage i en ATP-turnering i Antalya den 7. januar.

- Det bliver da en mærkelig oplevelse at være lukket inde i de kommende dage, men det er en fair nok pris, som vi tennisspillere må betale i disse triste tider for at komme til at spille turneringer rundt om i verden. Det bliver svært at holde gang i formen på tennisbanen, når jeg ikke må forlade værelset, men jeg håber på, at jeg kan få en motionscykel, så jeg kan holde mig i gang fysisk, selvom jeg ikke kan slå til en tennisbold i en uge, siger Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Makker på barsel

Den danske doublespiller skal i kamp i Tyrkiet sammen med Nikola Cacic fra Serbien, og de to danner også par til årets første Grand Slam-turnering, Australian Open i Melbourne.

De to har fundet sammen i samarbejde de næste par måneder, fordi Løchte Nielsens faste makker, Tim Puetz fra Tyskland, holder barselsorlov i starten af 2021.

- Nikola Cacic er en stærk spiller, som jeg har spillet mod en del gange. Han har vundet flere titler i de seneste år, hvor han med flere doublesejre var med til at gøre Serbien til vinder af ATP Cup i 2020. Vi har et fint forhold til hinanden, og jeg håber på, vi kan opnå nogle fine resultater sammen både i Tyrkiet og i Melbourne til Australian Open i februar, siger Frederik Løchte om sin serbiske makker, der er 30 år og placeret som nummer 57 på doubleranglisten, to pladser under Danmarks bedste doublespiller.

Frederik Løchte Nielsen planlægger at rejse fra Tyrkiet til Dubai i midten af januar, hvor arrangørerne af Australian Open vil transportere spillerne til Melbourne. Her venter en ny periode med 14 dages karantæne for danskeren og de øvrige deltagere i den australske Grand Slam-turnering, som starter den 8. februar.

- Det bliver mindre isoleret i Melbourne i Australien, hvor vi må forlade hotellet for at træne på Melbourne Park, hvor jeg skal slå med min makker i den første uge. Vi har aftalt at spille double sammen mod Rajeev Ram og Joe Salisbury i den anden uge, så vi kan komme velforberedte i kamp til Australian Open. Arrangørerne gør et fantastisk stykke arbejde for, at vi kan komme til at spille, så jeg kan sagtens leve med de skrappe restriktioner under turneringer, for det er yderst vigtigt, at vi undgår triste sager med positive coronatests i tennissporten, siger Frederik Løchte Nielsen til TV 2 SPORT.

Den danske Wimbledon-mester nåede for to år siden frem til tredje runde af Australian Open, hvor han sammen med Tim Puetz i 2020 tabte i første runde til det stærke par fra New Zealand og Australien, Michael Venus og John Peers.