Tennis

Dansker på vej til Australian Open trods nederlag

Danmarks bedste tennisspiller, Mikael Torpegaard, tager chancen og rejser mod Australian Open - trods nederlag i afgørende kvalifikationskamp.

Mikael Torpegaard har stadig chancen for at skulle møde Rafael Nadal, Dominik Thiem eller Novak Djokovic, når første runde af Australian Open skydes i gang 8. februar i Melbourne.

For selvom danskeren i dag tabte sin afgørende kvalifikationskamp om at komme direkte med i årets første Grand Slam, så vil Torpegaard på fredag alligevel rejse til Australien sammen med resten af verdens tenniselite.

- Jeg fik besked efter min kamp fra turneringsdirektøren, at de allerede havde booket fly til mig på fredag og at jeg er en del af Lucky Looser-feltet, der kan komme ind i Australian Open, siger Mikael Torpegaard til TV 2 SPORT fra Doha, hvor kvalifikationen til Australian Open i år er blevet spillet.

Torpegaard rejser dermed til Melbourne som reserve og er nummer 3 på Lucky Looser-listen, hvilket vil sige, at hvis der er tre spillere i den nuværende hovedturnering som trækker sig, så er danskeren med.

- Det er jo umuligt at sige nu om jeg kan komme ind, men med den specielle situation vi har i hele verden, så er der nok en fin chance for, at jeg kommer ind.

Hvis det lykkes vil det være Torpegaards første Grand Slam, der ikke bare vil give et sportsligt højdepunkt i karrieren, men i den grad også økonomisk. Det at komme ind i hovedturnerngen ved Australian Open sikrer nemlig danskeren en præmiecheck på godt 330.000 kr.

- Selvfølgelig vil det betyde en del økonomisk for mig, men vigtigst af alt ville det give mig chancen for at komme et skridt nærmere min drøm om at komme ind i top 100 og bevise, at jeg hører til blandt de allerbedste, siger Torpegaard.

Dermed venter der to uger i corona-isolation på et hotel i Melbourne for Danmarks bedste tennisspiller, der lige nu er rangeret som nummer 192. Her er der kun mulighed for at komme ud af værelset, når spillerne skal træne

Mikael Torpegaard kommer uanset hvad dog til at spille en betydende kamp i Australien, da han også er tilmeldt kvalifikationen til opvarmningsturnering til Australian Open, ATP 250 Melboune, med start den 31. januar.