Tennis

Torpegaard taber afgørende kvalkamp til Australian Open

Mikael Torpegaard tabte med 2-6, 1-6 til tjekken Tomas Machac, som nu er klar til Australian Open.

Den danske tennisspiller Mikael Torpegaard har fortsat sin første deltagelse i en grand slam-turnering til gode.

Onsdag formiddag dansk tid tabte han den afgørende kvalifikationskamp om en plads i hovedturneringen ved Australian Open.

I løbet af fem kvarter blev han slået noget så eftertrykkeligt med 6-2, 6-1 af Tomas Machac.

Før kampen var den 20-årige tjekke favorit hos bookmakerne, og fra starten af kampen demonstrerede han hvorfor.

Allerede i Torpegaards første serveparti kom danskeren i problemer og havde en breakbold imod sig, men han fik afværget tjekkens forsøg på at få en perfekt start.

Også i sit eget serveparti var Torpegaard i problemer, men man skulle frem til danskerens tredje og fjerde serveparti for at finde servegennembrud.

Derfor vandt tjekken første sæt 6-2 efter at have haft i alt fem breakbolde undervejs. Danskeren havde ikke haft en eneste.

Det ændrede sig ikke i andet sæt.

Torpegaard kæmpede blandt andet med at få sat flere førsteserver i spil, og det lykkedes han heller ikke med i et andet sæt, hvor en bevægelig Machac dominerede fra baglinjen.

Tjekken brød hurtigt til 2-0, og i sine egne servepartier var han nærmest urørlig. Derfor tog det lidt over en halv time, før han havde vundet sættet med 6-1 i Dohas varme.

Før kampen lå Torpegaard fem pladser foran Machac på verdensranglisten, men med udsigten til en deltagelse i Australian Open kan tjekken meget vel passere danskeren snarest.

Machac deltog sidste år i hovedturneringen i French Open.