Tennis

Coronakaos før grand slam - 47 spillere isoleres 14 dage uden træning

Spillerne måtte oprindeligt træne efter 24 timer i isolation. Nu skal de vente 14 dage på et hotelværelse, før de bliver sluppet ud.

47 spillere fra den kommende grand slam-turnering Australian Open kan se frem til en grufuld periode med usikkerhed, efter de netop er landet i Australien forud for turneringsstart 8. februar.

Lørdag meddelte Australian Open i første omgang, at to personer ombord på et fly til Melbourne, hvor 24 spillere var passagerer, er testet positiv for coronavirus. Det drejer sig om to tests fra henholdsvis et besætningsmedlem i flyet samt en passager, der ikke er tennisspiller.

Ingen af de 24 spillere er testet positive, men de positive testresultater får alligevel stor betydning for deres optakt til årets første grand slam:

- Alle passager fra flyet er allerede på karantænehoteller, og de to positive personer bliver flyttet til et sundhedshotel. De 24 spillere, der var ombord på flyet, får ikke mulighed for at forlade deres hotelværelser i 14 dage, ligesom de også skal igennem et sundhedstjek. De har ikke mulighed for at træne, skriver Australian Open på Twitter.

Yderligere 23 spillere ramt

Få timer senere måtte folkene bag turneringen så igen til tasterne, hvor de kunne meddele, at også en person ombord på et fly fra Abu Dhabi til Melbourne var testet positiv inden for de seneste 24 timer.

Det betyder, at yderligere 23 spillere, der var ombord på det fly, også skal i karantæne 14 dage på et hotelværelse uden muligheden for at træne.

Oprindeligt var planen ellers, at spillerne skulle sidde isoleret de første 24 timer, indtil de havde afleveret en negativ test, hvilket ville give dem adgang til fire timers træning om dagen. De forhold er nu ændret, efter der har været coronaramte personer ombord på flyene.

Turneringsdirektør Craig Tiley slår samtidig fast, at man er i dialog med alle personer fra flyene og specielt gruppen af spillere, der er berørt af situationen, ligesom deres optakt til turneringen påvirkes i et væsentligt omfang. Når de efter to uger slippes ud fra hotellet, vil de have cirka en uges træning, før turneringen starter.

Danskere ikke påvirket

I løbet af de seneste dage er hundredvis af tennisspillere ankommet til Melbourne, der sidste år oplevede et stort udbrud af corona.

Siden er smitten blevet banket helt i bund, og derfor er der også "meget strenge regler" for de omkring 1200 spillere, trænere, mediefolk og andre tilrejsende.

Danske Mikael Torpegaard, der også er rejst til Australien, fordi han er nummer ét på reservelisten i herresingle, er ikke blandt de berørte spillere, oplyser han til TV 2 SPORT.

Også Frederik Løchte Nielsen er med i doublerækken. Han skriver i en sms, at han er godt fremme, og han lige nu befinder sig i den normale isolation, hvor de mangler at få svar på prøverne fra deres ankomstgruppe. Dermed er han heller ikke blandt de 47 spillere.

Frederik Løchte Nielsen er med i herredouble i Australian Open.

Det er endnu uvist, hvilke spillere der er tale om, og hvorvidt nogle af sportens største stjerner får deres optakt spoleret.