Tennis

Uheldig dansker i stram isolation kort før Australian Open

Den danske tennisspiller Mikael Torpegaard må ikke forlade sit hotelværelse for at træne.

Der venter nogle formentlig jævnt kedelige dage for den danske tennisspiller Mikael Torpegaard, der drømmer om en snarlig Grand Slam-debut i Australian Open.

Den uheldige dansker har været med et fly til Australien, hvorfra en anden person blev testet positiv for coronavirus, da de landede. Derfor har han og alle andre passagerer fået besked på at gå i streng isolation i 14 dage.

- Der var mange tanker, da jeg fik beskeden, men nu bliver det ikke muligt at forberede sig optimalt til en eventuel deltagelse i Australian Open. Får jeg overhovedet mulighed for at spille den turnering før, som jeg var lovet? Og hvad skal jeg bruge de næste 12 dage af karantænen til, siger Torpegaard til TV 2 SPORT.

Torpegaard tabte den sidste kamp i kvalifikationen til Australian Open, men som en del af lucky looser-feltet er han rejst til Melbourne i håb om at komme ind i turneringen på et afbud.

Det var planlagt, at Torpegaard skulle i isolation efter ankomsten til Australien. Dog havde han og andre spillere fået lov til at træne, indtil en person på deres fly testede positiv. Fra nu må de slet ikke forlade værelset.

Danskeren har fået tildelt opvaskemiddel og en svamp til at vaske en enkelt gaffel, som han skal bruge til alle måltider. Derudover kæmper han for at opgradere sine muligheder på værelset.

- Jeg er i gang med at trække i nogle lange tråde for at få en spinningcykel ind på værelset, så jeg kan holde mig nogenlunde i form. Og så har jeg lige bestilt en guitar, så jeg kan spille lidt. Jeg har desværre ikke fået min egen med hjemmefra. Derudover skal jeg lave nogle skyggesving og nogle kropsvægtsøvelser – you name it. Så længe det tager tid at lave, så er det fantastisk. Der kommer til at være mange lange timer herinde, siger Torpegaard, der står først på reservelisten til Australian Open.

Torpegaards hotelværelse.
Torpegaards hotelværelse.

Australian Open har på Twitter offentliggjort en opdatering om situationen. Her lyder det, at der var 25 spillere om bord på Torpegaards fly. De er nu alle i isolation ligesom danskeren de næste to uger.

- Det påvirker én enormt meget. Vi glemmer ikke at spille tennis på to uger, men man kan jo ikke træne eller holde kroppen godt ved lige. Selvfølgelig kan man lave nogle kropsvægtsøvelser, men normalt går meget af forberedelsen ud på at mærke underlaget, boldene og temperaturen. Det er taget fra os, og det er selvfølgelig ærgerligt.

De 25 spillere tilslutter sig en allerede lang liste af spillere i isolation.

Lørdag lød det, at i alt 47 spillere fra to forskellige fly også måtte gå i streng isolation som følge af coronasmitte om bord på flyene.