Tennis

Dansker sikret grand slam-debut

Danske Torpegaard har siddet isoleret og ventet på svar fra Australian Open. Nu er han inde i turneringen.

Danmarks højest rangerede tennisspiller på herresiden, Mikael Torpegaard, får sin grand slam-debut ved Australian Open i år.

Det oplyser han i en sms mandag til Ritzau morgen dansk tid.

- Jeg har lige fået beskeden for fem-ti minutter siden, så det er stadig ved at synke ind, siger han på telefon fra Melbourne.

- Det er jo en af de fire største turneringer og noget, jeg har kæmpet for, siden jeg var seks år gammel, så det betyder alt i forhold til at tage det næste skridt op mod top-100.

Danskeren tabte kvalifikationsfinalen i Doha, men kom på reservelisten til turneringen og rejste derfor til Australien, hvor han den seneste uge har siddet isoleret og ventet på svar.

Nu er der kommet så mange afbud, at det står klart, at Torpegaard er inde i turneringen. Det har repræsentanter for turneringen fortalt Torpegaard.

Frygtede spildt rejse

Beskeden er en stor lettelse, fortæller han.

- Mens jeg har været i isolation, har jeg siddet lidt med frygten og tænkt: "Hvad nu hvis jeg ikke kommer ind i turneringen, og alt det her har været forgæves," siger han.

- Så det går meget bedre nu, hvor jeg har fået at vide, at jeg er inde.

Omkring 1200 spillere, trænere, mediefolk og andre tilrejsende sidder lige nu isoleret på hoteller op til turneringen.

Torpegaard har i lighed med omkring 70 andre været i en særligt hård isolation uden mulighed for at tage ud til et træningsanlæg.

Det skyldes, at der har været en positiv coronatest på hans fly til Melbourne.

Australian Open begynder 8. februar.

Torpegaard er som minimum blevet lovet, at han også får en plads i kvalifikationen til en af to opvarmningsturneringer i Melbourne, der spilles i dagene 1. til 7. februar.