Tennis

Før grand slam-debut: Dansker splittet om drømmemodstander

Mikael Torpegaard var på reservelisten til Australian Open, men fik en invitation til turneringen efter en række afbud.

Tidligere på ugen stod det klart, at en tennisdrøm går i opfyldelse for Mikael Torpegaard.

Nu er spørgsmålet så bare, hvem danskeren skal møde, når han næste måned træder ind i hovedturneringen af Australian Open til karrierens første grand slam-kamp.

Når spørgsmålet går på en drømmemodstander, er Torpegaard ikke selv helt afklaret.

- Det er svært at sige. Selvfølgelig vil en på papiret ”god” lodtrækning være super, men jeg vil ikke være vred over at skulle stå på en af de store tv-baner mod en af de store navne heller, fortæller Mikael Torpegaard til TV 2 SPORT.

Som kvalifikationsspiller kan Torpegaard komme til at stå over for en af sportens helt store stjerner i første runde.

”Kan slå hvem som helst”

Men selvom Mikael Torpegaard frister en i grand slam-sammenhæng beskeden tilværelse som nummer 193 på verdensranglisten, tror han på egne chancer.

- Hvis jeg holder mit fokus og har det godt mentalt og fysisk på banen, er jeg ikke i tvivl om, at jeg på hvilken som helst dag kan slå hvem som helst, siger Torpegaard.

- Jeg har spillet godt i år og føler, at jeg er i god fysisk form, så forhåbentlig kan folk forvente at se noget af min bedste tennis, lyder det fra den 26-årige dansker, hvis helt store mål er at spille sig op blandt verdens 100 bedste i verden.

Det betyder en helt del økonomisk

Mikael Torpegaard, tennisspiller

Torpegaard spillede sig til finalen af kvalifikationsturneringen til Australian Open, men tabte her til tjekkiske Tomas Machac, som er nummer 197 i verden.

Siden har danskeren isoleret og i spænding ventet på, om der ville komme afbud nok til en invitation.

Stor økonomisk gevinst

Det var derfor en kæmpe lettelse for ham, da den endelig kom.

- Jeg har følt, at jeg har siddet med håndjern på. Både fordi jeg sidder fast inde på værelset, men også fordi jeg ikke var sikker på, at jeg ville komme til at spille den turnering, der so far er den største, jeg har været med til, forklarer Mikael Torpegaard.

Mens det endnu er usikkert, hvem danskeren, der er bosiddende i USA, skal møde i grand slam-debuten, er det sikkert, at invitationen i sig selv sikrer ham en god indtjening.

Selv ved nederlag i første runde får Torpegaard, hvad der svarer til 470.000 danske kroner.

- Det betyder en helt del økonomisk. Det er bestemt ikke billigt at rejse rundt nogle-og-30 uger om året – mange af dem med en coach. Man skal betale lønninger, hotelværelser, flybilletter og så videre, forklarer han.

Australian Open spilles fra 8. februar.

Inden da – når ellers isolationen er ovre – får danskeren lov at spille med i i hvert fald en af de to opvarmningsturneringer, der afholdes i Melbourne.

Allerede her kan Torpegaard nå en milepæl, da han aldrig har vundet en kamp på ATP-niveau.