Tennis

Dansk debutant trækker sydafrikaner i Australian Open

Mikael Torpegaard er optimistisk omkring sine egne muligheder, når han får sin Grand Slam-debut ved Australian Open.

Mikael Torpegaard er så småt klar til sin første Grand Slam. I næste uge starter Australian Open, hvor den 26-årige danske tennisspiller gør sin debut.

Og nu kender danskeren altså sin første Grand Slam-modstander, efter der blev trukket lod fredag morgen dansk tid.

I 1. runde skal Torpegaard møde sydafrikanske Lloyd Harris, der er nummer 91 i verden. Mikael Torpegaard er selv nummer 193.

- På papiret er nummer 91 i verden jo en ret høj placering. Men hvis jeg tænker på mit eget spil og det, jeg har leveret i år, og hvis jeg kan finde noget af det samme spil frem i Australian Open, så tror jeg bestemt på mine muligheder, siger danskeren til TV 2 SPORT.

Selvom han er optimistisk omkring sine egne chancer, så medgiver han, at det ulmer lidt i maven.

- Der er selvfølgelig spændingsnerver nu her, og der er pres på. Det er den største turnering i min karriere so far, så der er selvfølgelig nerver på. Men jeg synes også, det er fedt at være her. Det er fedt at træne, og jeg har stadig tre dage til at sætte mig op til kampen. Så jeg er fortrøstningsfuld på, at det nok skal gå godt.

Kunne have mødt Nadal eller Djokovic

TV 2 SPORTs tennisredaktør, Henrik Jensen, er på bølgelængde med Torpegaard.

- Det er en super god lodtrækning at vågne op til. Han kunne have mødt Novak Djokovic eller Rafael Nadal i første runde. Harris har ikke leveret store resultater, så set i det lys er det en god lodtrækning. Jeg siger ikke, han vinder, men der er en god mulighed for, at Torpegaard går videre. Kan han få sit spil til at fungere, så har han en rigtig god chance for at slå Harris.

Kampen mellem Torpegaard og Harris bliver den første indbyrdes kamp mellem de to tennisspillere. Mens Torpegaard får Grand Slam-debut, har Harris allerede deltaget i alle fire Grand Slams.

Hvis den danske Grand Slam-debutant skulle gå videre til 2. runde, står han til at møde den 13.-seedede David Goffin fra Belgien.

- Selvom Goffin er blandt de 20 bedste, så er der bestemt muligheder. Det er en spiller, der slet ikke har fået sit spil til at fungere her på det seneste, forklarer Henrik Jensen.

Har ikke haft den optimale optakt

Mikael Torpegaard har langt fra haft den optimale optakt til sin Grand Slam-debut.

Heldigvis kan han dog glæde sig over, at han ikke er alene om det.

Danskeren var nemlig med om bord på et fly mod Australien, hvor der ved ankomst til landet var en person, der blev testet positiv for coronavirus.

Derfor skulle Torpegaard og alle de andre passagerer isoleres på et hotelværelse, hvor det ikke har været tilladt at forlade rummet. Heller ikke for at træne.

- Jeg er i gang med at trække i nogle lange tråde for at få en spinningcykel ind på værelset, så jeg kan holde mig nogenlunde i form. Og så har jeg lige bestilt en guitar, så jeg kan spille lidt. Jeg har desværre ikke fået min egen med hjemmefra. Derudover skal jeg lave nogle skyggesving og nogle kropsvægtsøvelser – you name it.

- Så længe det tager tid at lave, så er det fantastisk. Der kommer til at være mange lange timer herinde, sagde Torpegaard til TV 2 SPORT den 17. januar, da han netop var blevet sendt i isolation.

Australien Open starter den 8. februar og løbet til og med den 21. februar.