Tennis

Djokovic brokker sig over banerne, der giver 'klar fordel' til rivalerne

Underlaget ved dette års Australian Open har fået flere topspillere til at brokke sig. Det er ganske enkelt for hurtigt.

Otte gange er Novak Djokovic gået hele vejen ved Australian Open.

Men selvom den serbiske tennisstjerne ifølge sig selv kender banerne på Melbourne Park og ikoniske Rod Laver Arena så godt som sin egen stue, så er særligt én ting i 2021 forandret og uigenkendeligt.

Underlaget på det store tennisanlæg og dets 33 baner er nemlig væsentlig hurtigere end tidligere.

- Jeg har talt med mange spillere om det, og de mener det samme. Helt ærligt så føles banen som is, jeg ved ikke, hvad de har gjort, men det er den hurtigste bane i 15 år, udtaler den forsvarende mester.

Faktisk mener verdensetteren, at årets første Grand Slam-turnering med ændringerne favoriserer en helt bestemt type af spillere, og det falder ikke just i god jord hos den 17-dobbelte Grand Slam-vinder.

- Det giver en helt klar fordel til dem med en stor og kraftfuld serv. I de næste par runder møder jeg store spillere som Taylor Fritz (29 på verdensranglisten) og Milos Raonic (14 på verdensranglisten).

Onsdag var serberen i 2. runde i problemer mod en anden habil server i form af Frances Tiafoe, der drillede Djokovic og tvang ham ud i fire tætte sæt, før pladsen i 3. runde var hjemme for den serbiske stjerne.

Rivaler bakker verdensetter op

Opfattelsen af de lynhurtige baner står Djokovic bestemt ikke alene med.

Østrigske Dominic Thiem, nummer tre på verdensranglisten og sidste års US Open-vinder, har ligeledes bidt mærke i den voldsomme fart på dette års underlag.

- Det er virkelig noget, vi alle taler om. Det er meget hurtigere end sidste år, og så er det også glattere. Det passer nogle spillere langt bedre i forhold til sidste år, har Thiem udtalt efter en af sine kampe i turneringen.

- Det tager noget tid fra mig, så det er bestemt noget, jeg lige skal omstille mit spil til.

Også den spanske veteran Rafael Nadal, der jagter en historisk 21. titel i Grand Slam-sammenhæng, har givet sit besyv med på det meget omtalte underlag.

- Sidste år virkede boldene meget langsomme. Jeg ved ikke, om det er det, de har forsøgt at undgå nu. Det er uden tvivl den hurtigste Australian Open, jeg har spillet, siger Rafael Nadal til Marca.

Spanieren spiller sin 15. udgave af den store australske turnering, så spanieren har mildest talt prøvet det et par gange.

Arrangørerne bag Australian Open har ikke udtalt sig om dette års underlag, så om det er et bevist valg med hurtigere tennis 'Down Under' står fortsat hen i det uvisse.