Tennis

Nadal stryger videre uden at afgive sæt

Spanieren Rafael Nadal er klar til tredje runde af Australian Open og har stadig ikke tabt et sæt.

Rafael Nadal klagede over rygproblemer op til Australian Open, men indtil nu kan spanierens skavanker ikke aflæses på resultattavlen.

Den spanske tennisstjerne stormede torsdag eftermiddag dansk tid videre til tredje runde af grand slam-turneringen uden de store problemer.

Det blev til en sikker sejr på 6-1, 6-4, 6-2 over den amerikanske kvalifikationsspiller Michael Mmoh.

Dermed har den 34-årige spanier fortsat ikke tabt et sæt i turneringen, efter at han også vandt sikkert i første runde.

I torsdagens kamp var Nadal aldrig presset. Ikke én gang tilspillede 23-årige Mmoh sig en breakbold, mens spanieren selv brød amerikanerens serv fem gange.

Det tog 1 time og 49 minutter at blive klar til tredje runde, hvor der venter endnu en useedet modstander i skikkelse af britiske Cameron Norrie.

Nadal har vundet 20 grand slam-titler i løbet af karrieren, men i Australian Open er han kun strøget til tops en enkelt gang.

Det skete i 2009, og Nadal jagter dermed sin første triumf i turneringen i 12 år.

Mens Nadal nærmest problemfrit blev klar til næste runde, måtte femteseedede Stefanos Tsitsipas ud i en opslidende femsætter for at gå videre.

Grækeren vandt 6-7, 6-4, 6-1, 6-7, 6-4 over australieren Thanasi Kokkinakis, som kæmpede bravt for øjnene af hjemmepublikummet.

Først efter 4 timer og 32 minutters tennis kunne Tsitsipas ånde lettet op.

- Jeg kæmpede som en løve, jeg kæmpede som en rigtig kriger derude, siger han ifølge AFP efter sejren på Rod Laver Arena.

Tsitsipas kan se frem til et opgør mod svenske Mikael Ymer, der for første gang i karrieren er klar til tredje runde i en grand slam-turnering.