Tennis

Sommerfugl stjal showet i Australian Open

En sommerfugl løb med det meste af opmærksomheden i Naomi Osakas sejr over Ons Jabeur i tredje runde af Australian Open.

Normalt plejer Naomi Osakas evner med ketcheren at være det store samtaleemne, når japaneren har været i aktion på tennisbanen.

Men det var ikke udelukkende tilfældet i Osakas kamp i tredje runde af Australian Open.

Verdensranglistens nummer tre var ellers i et overdådigt spillehumør og vandt overbevisende med 6-3, 6-2 over Ons Jabeur, men det var ikke resultatet eller et flot vinderslag, kampen vil blive husket for.

I stedet var det en vildfaren australsk sommerfugl, der sammen med en Naomi Osaka i stort overskud løb med en stor portion af opmærksomheden og overskrifter efter opgøret. Vi kvitterer med en plads på listen over fem specielle situationer med dyr i sportens verden.

1: Osaka og sommerfuglen

Midtvejs i andet sæt dukkede det lille insekt op, lige da den japanske stjerne skulle til at serve.

Osaka stoppede prompte, lagde ketcheren fra sig og tog sig i stedet af sommerfuglen, der havde slået lejr midt på det venstre skinneben.

I stedet tilbød Osaka sin ene pegefinger som midlertidig destination. Sommerfuglen sprang på og sammen spankulerede de to ud mod siden af banen, hvor Osaka forsøgte at få sommerfuglen til at flyve væk til klapsalver og latter fra publikum.

Det lykkedes i et kort øjeblik. Men få sekunder efter satte det flyvende insekt sig lige så fint på næsetippen af Naomi Osaka, der dog stadig havde masser af tålmodighed tilbage.

Anden gang lykkedes det så permanent at få overbevist sommerfuglen om at fortsætte sin videre færd væk fra tennisbanen på Rod Laver Arena, hvorefter Naomi Osaka fik afsluttet sin kamp med en sejr.

Naomi Osaka havde svært ved at slippe af med sin nye ven.
Naomi Osaka havde svært ved at slippe af med sin nye ven.
Naomi Osaka havde svært ved at slippe af med sin nye ven.

2: Burghardt, labradoren og Tour de France

Det er dog langt fra første gang, at insekter og dyr løber med opmærksomheden ved sportsbegivenheder. TV 2 SPORT giver dig her en liste med andre mindeværdige episoder med dyr og insekter i sportens verden.

Hunde og cykelløb er sjældent en god cocktail.

Det fik Marcus Burghardt at føle, da han i 2007-udgave af verdens største cykelløb kørte direkte ind i en vildfaren labrador.

Hverken Burghardt eller hunden led nogen nævneværdige skader, men en forskrækkelse blev det da til for begge parter.

Marcus Burghardt måtte en tur i asfalten i Tour de France 2007 grundet en labrador.
Marcus Burghardt måtte en tur i asfalten i Tour de France 2007 grundet en labrador.
Marcus Burghardt måtte en tur i asfalten i Tour de France 2007 grundet en labrador.

3: Ginobili, flagermusen og NBA

Selvom verdens bedste basketliga, NBA, spilles indendørs, så er det ikke uset, at der kommer ubudne gæster i form af dyr.

Tilbage i 2009 var en vildfaren flagermus kommet ind i arenaen til kampen mellem San Antonio Spurs og Sacremento Kings.

Den fik dog ikke lov til at flyve rundt særlig længe. Manu Ginobili daskede den nemlig ned med en lige højre, samlede flagermusen op og afleverede den til en sikkerhedsansvarlig.

Ginobili måtte efter kampen modtage en vaccine mod rabies for en sikkerheds skyld. Vi har desværre ikke billeder af episoden, men den kan ses her.

Argentinske Manu Ginobili slog i 2007 en flagermus i gulvet.

4: Ronaldo, møl og EM-finalen

I fodboldens verden har der også været ubudne gæster.

Endda til en af de største kampe overhovedet. EM-finalen i 2016 mellem Portugal og Frankrig.

Spillerne havde på banen selskab af en hel hær af møl. Særligt Cristiano Ronaldo blev flittigt fotograferet omringet af møl, der også er kendt som natsommerfugle.

Portugal og Ronaldo vandt finalen med 1-0, efter Cristiano Ronaldo måtte udgå med en skade tidligt i kampen.

Møl var der masser af ved EM-finalen i 2016.
Flere tusinder af møl sværmede under EM-finalen i 2016.

5: En kat i en NFL-kamp

Sidste stop på vores tur gennem dyr og insekter i sportsbegivenheder, bliver i en af verdens absolut hårdeste sportsgrene. NFL.

Ikke umiddelbart noget super sted for en kat. Men i 2019 lykkedes det alligevel for en sort kat at slippe nådigt gennem mødet med de store og tunge spillere.

Opgøret mellem New York Giants og Dallas Cowboys blev da også midlertidig afbrudt, da katten på ukendt vis kom ind på banen.

Og måske det lille dyr rent faktisk havde en lovende fremtid i sporten. Det tog i hvert fald spillerne og sikkerhedspersonalet på stadion en rum tid at fange den.

Historien melder ikke noget om, hvor mange af de ni liv, der blev brugt på den opsigtsvækkende præstation på den helt store NFL-scene.

Her ser vi den sorte kat midt i kampen mellem Giants og Cowboys.