Tennis

- Hvis ikke det var en Grand Slam, ville jeg trække mig, siger Djokovic

Novak Djokovic døjer med en skade, og hvis ikke Australian Open havde været en Grand Slam-turnering, så havde serberen valgt at trække sig.

Søndag var Novak Djokovic ude i næsten tre timers tennis, da han bookede sin plads i kvartfinalen ved Australian Open med en sejr i fire sæt over canadiske Milos Raonic.

Og det var tre timer, der tog hårdt på den serbiske tennisstjerne, der døjer med smerter, efter han kom til skade i kampen i tredje runde fredag aften.

På pressemødet efter kampen fortalte verdensetteren, at smerterne i maveregionen er så hæmmende, at han har overvejet - og fortsat gør det - at trække sig.

- Havde det været en hvilken som helst anden turnering end en Grand Slam, så ville jeg trække mig, siger Novak Djokovic og tilføjer:

- Før jeg var færdig med min opvarmning tre timer før kamp, vidste jeg ikke, om jeg ville spille eller ej. Under opvarmningen var det fint, men under kampen var det op og ned. Det er ikke ideelt, men jeg kan ikke klage. Jeg vandt kampen mod en fantastisk spiller.

Djokovic endte med at vinde kampen med cifrene 7-6, 4-6, 6-1, 6-4. Det er 12. gang i karrieren, at serberen når frem til kvartfinalen i Australian Open.

Vil gøre alt for at fortsætte

Novak Djokovic møder den sjetteseedede tysker, Alexander Zverev, i kvartfinalen.

Og serberen vil på trods af skadeproblemer gøre alt for at færdigspille turneringen.

- Der var ingen forberedelse til denne kamp. Jeg brugte hver eneste time på at restituere - og på at få mig selv i en position, hvor jeg fik mulighed for at spille. Min fysioterapeut har gjort et super stykke arbejde.

- Jeg var helt klart mere fit tidligere i min karriere, så meget kan jeg sige. Jeg tager en dag af gangen. Men jeg vil gøre det bedste, jeg kan sammen med mit team for at prøve at restituere og komme ud på banen, siger Novak Djokovic.